Teatrul Municipal "Matei Vișniec" Suceava

  • Acasă
  • Evenimente
  • Spectacolul Pisici se va juca la Teatrul pentru copii și tineret Merlin din Timișoara.

Evenimente

Spectacolul Pisici se va juca la Teatrul pentru copii și tineret Merlin din Timișoara.

Spectacolul Pisici se va juca la Teatrul pentru copii și tineret Merlin din Timișoara.

Sâmbătă, 7 decembrie 2019, ora 18.00, spectacolul Pisici se va juca la Timișoara, la invitația pe care TMMVS a primit-o, din partea Teatrului pentru copii și tineret Merlin din Timișoara.

„PISICI” este o producție a Teatrului Municipal Matei Vișniec Suceava, un spectacol concert conceput de Bobo Burlăcianu și Bobi Dumitraș.

Un fel de alternativă parodică la Cats. O joacă muzicală în care câteva pisici își deapănă poveștile. La început a fost un 'miau', după care Pisica Dumnezeu a creat o lume dominată de pisici. În absența omului, pisicile îi iau locul, la pachet cu problemele aferente.

O bătrână obsedată de murături, un patron de fabrică de mobilă cu aspirații de politician, un rachet naiv, un câine reîncarnat în pisică, un cuplu cu probleme în căsnicie, și alte personaje pisicești își cântă pe rând neajunsurile sau bucuriile, în timp ce poveștile lor se întrepătrund, conectându-le într-o țesătură unică.

„PISICI” - un spectacol concert pus la cale de Fără Zahăr.

Bobo Burlăcianu, cunoscut și apreciat interpret și compozitor român, este cel care semnează regia spectacolului concert Pisici. Învață să cânte la chitară în timpul liceului și face parte din trupa de umor Patrula 0, unde îl cunoaște pe Bobi Dumitraș, viitorul coleg din trupa Fără Zahăr. La inițiativa lui Bobo, se naște la 3 ianuarie 2001, formația Fără Zahăr. Bobi este cel care-i dă numele.

În 2005, Fără Zahăr a câştigat Discul de Aur pentru vânzările primului disc.

În 2007 debutează în calitate de compozitor al muzicii din spectacolul With a Little Help from My Friends de Maria Manolescu, în regia lui Radu Apostol, de la Teatrul Național Iași. Lucrează cu teatre din București, Sibiu, Cluj-Napoca, Timișoara.

Artist, compozitor și umorist, membru al trupei de muzică şi de umor Fără Zahăr, cel care a scris şi versurile celor mai cunoscute piese ale formaţiei, Bobi Dumitraș s-a născut în orașul Dorohoi, județul Botoșani.

Simpaticul comediant, care a mai avut apariții în spectacole de stand-up, și-a făcut curaj să se înscrie la iUmor, cunoscuta emisiune de divertisment televizată, după ce a primit încurajările prietenilor.

„Pofta de a face stand-up mi-a venit în timp, când mi-am dat seama că nu toate glumele rimează și aș putea să le prezint și sub această formă, fără instrument muzical”, a povestit Bobi.

Premiera internațională a spectacolului „Pisici” a avut loc în Franța, pe data de 6 septembrie 2018, unde teatrul sucevean a avut primul său turneu internațional. La invitația Institutului Cultural Român din Paris, cu ocazia Sezonului România – Franța, reprezentația s-a ținut la reședința Ambasadoruluiu României din Franța, în Paris.
Durata spectacolului este de 70 min., iar premiera la Suceava a avut loc pe data de 15 septembrie 2018.

 

Regie muzicală: Bobo Burlăcianu

Versuri: Bobi Dumitraș, Bobo Burlăcianu

Muzica: FĂRĂ ZAHĂR

Scenografie: Bobo Burlăcianu

Ilustrații: Ana Maria Țăranu

 

Pisicile:

Horia Butnaru

Patronul Blănaru

Motanul călător Andrei

Cristina Florea

Cristina din cuplul Mihai și Cristina

Șoferița nesimțită Mariana

Monica fantomâța

Cătălin Ștefan Mîndru

Dumnezeu

Rachetul Alioșa

Cosmin Panaite

Câinele Vasile

Mihai din Cuplul Mihai și Cristina

Supereroul

Clara Popadiuc

Baba de la 2 – Prodanca

Adolescenta Cami


Teatrul Matei Vișniec Suceava

Teatrul Matei Vișniec Suceava