Teatrul Municipal "Matei Vișniec" Suceava

Spectacol invitat

FRÂNTURI, performance dans – pictură live

FRÂNTURI, performance dans – pictură live
Distribuție
Autor Sebastian Rațiu
Program
Nu există program pentru acest spectacol !

FRÂNTURI, performance dans – pictură live
Sebastian Rațiu și Alexandra Vieru

Sebastian Rațiu este absolvent al Academiei de Artă „George Enescu” din Iași. Un artist vizual cunoscut în România și nu numai, Sebastian Rațiu împletește grafica cu pictura și cu scenografia și semnează scenografia mai multor spectacole din țară, dar și peste hotare, iar ca artist plastic îl regăsim în expoziții personale și de grup.
Printre cele mai recente proiecte ale sale se numără: scenografia și grafica live pentru spectacolul „MÜNCHAUSEN”, spectacolul „TITANICUL”, pentru care a realizat scenografia și spectacolul concert „PiSiCi 2”, pentru care a realizat costumele.


Alexandra Vieru este regizor de teatru și performer, lucrător cultural și pedagog teatral pentru copii și adolescenți. A studiat baletul clasic și arta actorului la Colegiul Național de Arte „Octav Băncilă” Iași, iar regia la Universitatea Națională de Arte „George Enescu” Iași, finalizându-și cursurile de licență în anul 2017. A lucrat ca asistent de regie și regizor atât în zona teatrului de stat cât și în cea independentă. Concomitent cu studiile teatrale, Alexandra, și-a păstrat curiozitatea pentru coregrafie, participând la workshop-uri și tabere de dezvoltare coregrafică.
De sfera artelor performative a devenit interesată în  2020, după întâlnirea cu coregrafa Andreea Novac, din cadrul rezidenței PLACEBO – a Teatrului Fix. În 2021 a participat la o rezidență a Fabricii de Pensule din Cluj-Napoca în calitate de performer și curator al primului Festival-Cercetare din România – QR-Fest. În prezent o puteți vedea în Spectacolul-Performativ What We Are Today Will Change Tomorrow la Teatrul din Stejar.
Alexandra este o artistă curioasă și aplicată, debordând de energie solară și entuziasm. Interesată de relațiile inter-umane și dialog, consideră că, multe dintre neînțelegerile pe care le avem sunt, de fapt, o problemă de educație, comunicare și lipsă de empatie. În prezent locuiește la București, unde dorește să-și aprofundeze antrenamentul coregrafic și performativ, dar și să cerceteze anumite teme sociale legate de violență, familie și educație dintr-o perspectivă feministă.
Credit foto: Alexandra Iftime

Teatrul Matei Vișniec Suceava

Teatrul Matei Vișniec Suceava