Teatrul Municipal "Matei Vișniec" Suceava

Spectacol invitat

Despre tandrețe

Distribuție
Autor Matei Vișniec
Regie Felix Alexa
Program
Nu există program pentru acest spectacol !

Despre tandrețe, de MATEI VIȘNIEC, este un spectacol de FELIX ALEXA pus în scenă de Teatrul Dramaturgilor Români este invitat în cadrul Festivalului de weekend - 6ani de teatru la Suceava, sâmbătă, 25 septembrie, la ora 19:00.

Despre tandrețe se compune din elemente aparent autonome ale unui mozaic de dialoguri, uneori tandre alteori tăioase. Un joc subtil al iluziilor ce întruchipează o „Horă a iubirilor” adusă la zi, cufundată într-o lume alienată și totuși dispusă la umor. În piesa lui Matei Vișniec impresionează simplitatea acțiunii care se suprapune unei infinite complexități a psihologiei personajelor. În același chip, structura aparent lineară a fiecărei secvențe ascunde o mare tensiune, un potențial important pus în valoare de regie și jocul actorilor pentru a naște un spectacol memorabil în toate fațetele sale. Despre tandrețe vorbește cu delicatețe și umor despre cât de fragilă și complexă este legătura între ființele umane.

Despre tandrețe este un spectacol născut la incitarea lui Felix Alexa, căruia îi mulțumesc pe această cale. Împreună am ajuns la concluzia că în această lume tot mai violentă și superficială merită să ne reamintim că undeva există o insulă pe care oricine poate debarca din când în când, dacă vrea să respire puțin, să se distanțeze de vulgaritate și de fuga spre niciunde. Am putea să o numim Insula Tandreței. Pe ea vă invităm, dragi spectatori, să petreceți o oră și jumătate din viața dumneavoastră grăbită și să reveniți ori de câte ori veți simți nevoia.” (MATEI VIȘNIEC)

distribuția
ȘERBAN PAVLU
CATRINEL DUMITRESCU
ADA GALEȘ
ȘTEFAN IANCU
SANDRA DUCUȚĂ

scenografia
ANDRADA CHIRIAC

regia, versiunea scenică, lighting design-ul, ilustrația muzicală: FELIX ALEXA

video design-ul: AURALEYE

Durata: 1h 30

foto credit: Cirpian Vidroiu

Teatrul Matei Vișniec Suceava

Teatrul Matei Vișniec Suceava