Evenimente

Film în sat - 23 - 25 septembrie 2022

Film în sat - 23 - 25 septembrie 2022

Actorul Cuzin Toma vă invită la „Film în sat” -ediția 1, Dolhasca, festivalul pe care-l organizează prin Asociația lui “Cuzin Toma - Dacă eu pot, poți și tu”, proiect susținut de Ministerul Culturii.

„Pornind de la propria experiență de viață a lui Cuzin Toma, prin aducerea filmului românesc în vatra satului vrem să motivăm tinerii din mediul rural să aspire spre perspective noi, să evolueze în plan socio-educațional și cultural.

Pentru că, da, despre cultură este vorba. Pe ea vrem s-o reîntoarcem la origini, în sate și în micile orașe de provincie. Iar când spunem cultură, cuprindem tot. Artă, istorie, știință. Căci filmul este acea ramura artistică ce unește tot ceea ce ține de identitatea unui popor. Tradiții, obiceiuri, istorie. Pe toate le veți întâlni la Dolhasca, în județul Suceava. Filmul este memoria noastră colectivă.

Așadar, pe 23,24 și 25 septembrie, haideți alături de noi la “Film în sat” Dolhasca, să vă arătăm arta românească, autentică, în stare pură.

Vom avea proiecții de filme bune, în aer liber și invitați SURPRIZĂ din rândul marilor actori și regizori, care vor avea interacțiune cu publicul, 1 la 1.

Aducem și covorul roșu, dar și muzică bună, desprinsă din folclor pentru popor, asezonată, pe alocuri, cu influențe underground.

Avem ateliere creative și interactive, pentru adulți și copii, deopotrivă, avem mâncare bună, cu o zonă de food court care va satisface toate poftele gurmanzilor și avem și chef să ne distrăm împreună, îmbinând perfect cultura cu voia bună.

Conferința de presă va avea loc pe 23 septembrie, la orele 16:00, pe stadionul “Laurențiu Străpuc”, Dolhasca. Iar apoi, sunteți invitații noștri să rămâneți până la căderea nopții.

Și suntem siguri că după această primă zi, o să veniți și-n celelalte două. Pentru că ar fi păcat să nu arătați întregii țări cum “Film în Sat” își propune nu doar să schimbe destine, ci și să împlinească vise. Pentru că asta face arta.”

Teatrul Municipal „Matei Vișniec" Suceava este partener al acestui eveniment și va fi prezent în 2 zile:

  •  Sâmbătă, 24 septembrie, ora 12:00 cu Ateliere de teatru pentru copii
  •  Duminică, 25 septembrie, ora 14:00 cu Spectacolul de teatru - „O caut cu lumânarea”, adaptare după Ivan Turbincă, de Ion Creangă, în regia și interpretarea lui Răzvan Bănuț

Dacă aveți drum prin Dolhasca, vă așteptăm la evenimentul Film în sat.

Intrarea este liberă, în limita locurilor disponibile.

 

 


Teatrul Matei Vișniec Suceava

Teatrul Matei Vișniec Suceava