Teatrul Municipal "Matei Vișniec" Suceava

  • Acasă
  • Evenimente
  • „Drama pentru toți” - Asociația Frilensăr.ro împreună cu TMMVS

Evenimente

„Drama pentru toți” - Asociația Frilensăr.ro împreună cu TMMVS

Asociația Frilensăr.ro împreună cu Teatrul Municipal „Matei Vișniec” Suceava au lansat în luna aprilie proiectul „Drama pentru toți”, un proiect de scriere dramatică online destinat exclusiv adolescenților din țara noastră, cofinanțat de Adminstrația Fondului Cultural Național.

„Drama pentru toți” include 30 de participanți, adolescenți, cu vârsta cuprinsă între 14 și 18 ani, din Suceava, Constanța, Ploiești, Sibiu, Piatra Neamț și Râmnicu Vâlcea care au fost împărțiți în sase grupe.

În perioada aprilie - mai au avut loc o serie de 5 întâlniri cu fiecare grupă, întâlniri introductive în domeniul dramaturgiei și scrierii creative, activitățile propriu-zise constând în lecturarea unor autori ca Shakespeare, Cehov, Elise Wilk, Michaela Michailov, Bogdan Georgescu, Igor Bauersima etc., și exerciții de scriere privind construcția unei piese de teatru.

În perioada mai - iunie vor avea loc o serie de întâlniri individuale de tipul trainer – adolescent, în care vor fi dezvoltate textele fiecărui adolescent în parte, împreună cu cei doi traineri, Daniel Chirilă și George Cocos.
În luna iunie acestea vor fi lecturate în mediul online de către adolescenții participanți.

Mult succes în continuare tinerilor participanți!

Din județul nostru au participat la acest proiect: Tanasiciuc Laura, Negru Oltea-Iuliana, Florea Alexandra Denisa, Semenciuc Sabina, Tască Adina, Capitanu Emilian – Dimitrie, Creangă Ana, Babliuc Alexia – din Suceava, Dumitriu Ana - Antonia din Rădăuți și Varvara Bianca - Ștefania din Câmpulung Moldovenesc.


Teatrul Matei Vișniec Suceava

Teatrul Matei Vișniec Suceava