Teatrul Municipal "Matei Vișniec" Suceava

  • Acasă
  • Evenimente
  • Dar de Crăciun oferit copiilor de la Centrul Școlar de Educație Incluzivă Suceava

Evenimente

Dar de Crăciun oferit copiilor de la Centrul Școlar de Educație Incluzivă Suceava

Dar de Crăciun oferit copiilor de la Centrul Școlar de Educație Incluzivă Suceava

Teatrul Municipal „Matei Vișniec” a oferit unui grup de copii cu nevoi speciale de la Centrul Școlar de Educație Incluzivă Suceava bilete la teatru. Ei au avut posibilitatea de a viziona în regim gratuit spectacolul „Extraterestrul care își dorea ca amintire o pijama”  de Matei Vișniec, marți, 21 decembrie.

Un spectacol pentru toată familia, „Extraterestrul care își dorea ca amintire o pijama” , în regia lui Ioan Brancu, este ultimul spectacol care se joacă pe scena teatrului sucevean, anul acesta.

Centrul Școlar de Educație Incluzivă Suceava este o școală specială, în cadrul căreia sunt școlarizați elevi cu cerințe educative speciale. De cele mai multe ori, teatrul are menirea de a reprezenta primul contact al copiilor cu arta și dezvoltă, astfel, interesul, atracția și preocuparea pentru creație, valoare și originalitate. Astfel, e de la sine înțeles că teatrul pentru copii dezvoltă imaginația, dar și intelectul, sporește capacitatea de conștientizare, pricepere și adaptare a micului om la tot ce înseamnă lumea înconjurătoare.

Copiii de la Centrul Școlar de Educație Incluzivă Suceava au mai fost la teatru, de mai multe ori, iar Teatrul Municipal „Matei Vișniec” Suceava a mai organizat astfel de evenimente în trecut, susținând și alte cauze umanitare. Incluziunea și integrarea socială reprezintă teme sociale care au interesat întotdeauna arta teatrală, educarea copiilor cu nevoi speciale necesitând solidaritate între instituții și oameni, iar spectacolele de teatru sunt o formă veritabilă de educaţie.


Teatrul Matei Vișniec Suceava

Teatrul Matei Vișniec Suceava