• Acasă
  • Stiri
  • Primarul Ion Lungu alături de echipa TMMVS

Stiri

Primarul Ion Lungu alături de echipa TMMVS

Pentru a sărbători Ziua Limbii Române (31 august), Institutul Cultural Român de la Paris, în parteneriat cu Teatrul Municipal „Matei Vișniec” Suceava și cu Primăria Suceava, a organizat un turneu al teatrului sucevean în Franța.

Pe 5 septembrie la spectacolul KEBAB, de Gianina Cărbunariu, în regia lui Daniel Iordan, găzduit de Palatul Behague,  reședința Ambasadorului României în Republica Franceză a fost prezent și Domnul Primar Ion Lungu.

„Am fost prezent la Paris la unul dintre spectacolele susținute de Teatrul Matei Vișniec, la sediul Ambasadei României la Paris, la invitația Institutului Cultural Român de la Paris.

Cu această ocazie, am avut o întâlnire oficială la Ambasadă cu domnul Oleg Ungureanu, șef adjunct al misiunii dimplomatice a României la Paris, ministru-plenipotențiar.

La discuție a participat și doamna director al Institutului Cultural Român de la Paris, doamna Doina Marian.
Am discutat despre proiectele culturale pe care am putea să le pregătim în cadrul Sezonului Cultural România-Franța, care debutează la Paris pe 28 noiembrie 2018 și care se încheie pe 14 iulie 2019.

De asemenea, am stabilit ca o delegație de oameni de afaceri suceveni să se întâlnească, la Sediul Ambasadei României de la Paris, cu o delegație de oameni de afaceri francezi în vederea dezvoltării relațiilor de afaceri dintre cele două țări.

Excelența sa a promis că va vizita orașul nostru în perioada următoare.
Piesele jucate de teatrul Matei Vișniec la Paris au fost foarte apreciate.
Mulțumim maestrului Matei Vișniec pentru sprijinul acordat în realizarea acestui eveniment cultural deosebit!”

sursa: https://www.facebook.com/IonLunguPrimar


Teatrul Matei Vișniec Suceava

Teatrul Matei Vișniec Suceava