• Acasă
  • Stiri
  • Festival internaţional de teatru la Suceava

Stiri

Festival internaţional de teatru la Suceava

Festival internaţional de teatru la Suceava

Festivalul Internațional „Zilele Teatrului Matei Vișniec” se desfășoară la Suceava începând de astăzi și până pe 29 mai. Ediția din acest an va fi una deosebită atât prin multitudinea de manifestări pregătite, diversitatea acestora, locurile de desfășurare, dar și personalități participante, din țară și de peste hotare.
În prima zi a festivalului, astăzi 20 mai, în foaierul teatrului cei interesați sunt invitați începând cu ora 13:00, la o expoziție de fotografie sub titlul „Emoții în teatru”, autor Amedeia Vițega, iar de la ora 19:00 va avea loc un spectacol în premieră – „Întoarcerea acasă”, de Matei Vișniec, regizat de Botond Nagy.
Programul festivalului include dezbateri și conferințe, precum dezbaterea „A pleca, a reveni”, despre dilemele diasporei românești, conferința „Reîmprospătarea memoriei”, conferință susținută de celebrul dramaturg Matei Vișniec și invitații săi, veniți inclusiv din Franța, Marea Britanie și Ucraina, dar și conferința urmată de lansare de carte „Arta teatrului, o formă subiectivă de arhivare a istoriei”, susținută de criticul de teatru Oltița Cântec.
Festivalul aduce la Suceava personalități din lumea culturală teatrală, printre care critici de artă, directori de teatru, regizori de teatru, actori din țară și de peste hotare (Ucraina, Republica Moldova, Franța).
Diversitatea se remarcă și în privința evenimentelor care vor avea loc pe durata celor zece zile ale festivalului de teatru organizat la Suceava, spectatorii fiind invitați la concerte, reprezentanții de dans și pictură live, lansări de carte și de album, expoziții de fotografie, de pictură, spectacol nonverbal, dezbateri, conferințe.

(Mihaela Buculei)


Teatrul Matei Vișniec Suceava

Teatrul Matei Vișniec Suceava