Evenimente

Suntem mândri de al nostru Bogdan Amurăriței!

Suntem mândri de al nostru Bogdan Amurăriței!

Vă așteptăm la Teatrul Municipal „Matei Vișniec" Suceava sâmbătă, 29 aprilie, de la orele 16.30 și 19.00, să vizionați „Experimentul Pitești”, filmul care vorbește despre cel mai odios program din blocul comunist de reeducare prin tortură a celor care aveau o altă convingere politică sau religioasă decât cele agreate de regim.

„Experimentul Pitești” regizat de Victoria Baltag este ultimul film de lungmetraj în care joacă marele actor Ion Caramitru. Alături de maestrul Caramitru joacă și Bogdan Amurăriței, actor al Teatrului Municipal ”Matei Vișniec” Teatrul Municipal „Matei Vișniec" Suceava. Bogdan interpretează rolul Mișa Ivanov, prietenul din închisoare al lui Țurcanu (nr. Sergiu Moraru), personajul principal.

Bogdan este absolvent al Facultății de Teatru ”Hyperion” din București, clasa maestrului Virgil Ogășanu, asistent Georgiana Saizescu și Liliana Pană și cu master la cunoscutul actor și regizor Dan Tudor.

Rolul principal în film îl deține un actor ieșean care a făcut parte din echipa de start a Teatrului Municipal ”Matei Vișniec” Suceava, Sergiu Moraru. Lungmetrajul are la bază povestea reală a unui torţionar, destinul unui tânăr care va ajunge, din studentul eminent la Drept, „călăul de la Piteşti”.


Teatrul Matei Vișniec Suceava

Teatrul Matei Vișniec Suceava