Teatrul Municipal "Matei Vișniec" Suceava

Evenimente

Motanul încălțat - 9 februarie, pe scena TMMVS

Motanul încălțat - 9 februarie, pe scena TMMVS

Teatrul Municipal „Matei Vișniec” în colaborare cu Teatrul pentru Copii și Tineret „Luceafărul” Iași vă așteaptă pe 9 februarie la spectacolul invitat Motanul încălţat, după Charles Perrault.

Regizorul Constantin Brehnescu spune despre spectacolul său că transpune scenic „o poveste dragă tuturor, şi celor mici şi celor mari, în care se pomeneşte despre împărţirea unei averi. Aparent, unul dintre moştenitori capătă cea mai mică, cea mai nesemnificativă parte. Supărat, acesta descoperă pe parcurs că darul de suflet devine în timp cel mai de preţ. Am îmbrăcat această idee într-o haină scenică barocă, în care elementele fantastice se îmbină cu cele reale şi le tratăm ca atare. Sperăm ca finalul fericit pe care l-am gândit să fie acceptat de public şi să se bucure de abordarea pozitivă pe care o propunem.”
Versiunea scenică nu este o simplă ilustrare a cunoscutei poveşti, echipa de realizatori oferind o mizanscenă à la française. Costumele, muzica şi coregrafia urmăresc firul narativ al poveştii creând un univers baroc, care aminteşte de atmosfera de epocă din strălucitoarea Franţă. Celebrul Motan încălţat este interpretat de actriţa Beatrice Volbea, care îl portretizează ca un personaj curajos, inteligent, care ştie ce înseamnă fidelitatea faţă de stăpân.

Dramatizarea şi regia: Constantin Brehnescu
Scenografia: Axenti Marfa
Muzica: Radu Sanduloviciu
Coregrafia: Ligia Delia Grozdan
Distribuţia: Beatrice Volbea (Motanul), Viorel Vârlan (Regele), Ioana Iordache (Prinţesa), Dragoș Maftei (Flăcăul ̸ Prinţul), Gigi Şfaiţer (Majordomul), Doina Iarcuczewicz (Căpcăunul), Mariana Teleman, Ionela Arvinte (Sătence), Cătălin Cucu (Sfetnicul), Elena Zmuncilă, Carmen Hăisan Mihalache (Însoţitoarele prinţesei)

Biletele vor fi puse în vânzare online pe www.blt.ro și la casieria teatrului.
Prețul biletelor este de 7 lei, preț unic.

IMPORTANT
Accesul în sala de spectacole va fi permis doar persoanelor care dispun de Certificatul digital european privind COVID, al cărui cod QR va fi scanat la intrarea în sala de spectacol pentru atestare.
De certificatul digital european beneficiază:
- persoanele care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 și pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare,
- persoanele care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2, în condițiile stabilite prin ordinul comun al ministrului tineretului și sportului și al ministrului sănătății, emis în temeiul art. 44 și al art. 71 alin. (2) din Legea nr. 55/2020, cu modificările și completările ulterioare.
- respectiv persoanele care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 72 de ore sau al unui test antigen rapid pentru infecția cu virusul SARSCoV-2 nu mai vechi de 48 de ore.

Spectatorii vor face dovada vaccinării, testării sau trecerii prin boală doar cu CERTIFICATUL DIGITAL al UE privind COVID, care poate fi obținut de pe https://certificat-covid.gov.ro/.

Aceste reguli se aplică și copiilor care au împlinit vârsta de 12 ani
Copiii cu vârsta sub 12 ani sunt exceptați de la prevederile de mai sus, însă accesul în sală se face doar dacă sunt însoțiți de un adult cu vârsta peste 18 ani care dispune de certificatul digital European, al cărui cod QR va fi scanat la intrarea în sala de spectacol pentru atestare și care se încadrează în prevederile menționate anterior.


Teatrul Matei Vișniec Suceava

Teatrul Matei Vișniec Suceava