Teatrul Municipal "Matei Vișniec" Suceava

Evenimente

Luna Februarie debutează cu „O noapte furtunoasă”

Luna Februarie debutează cu „O noapte furtunoasă”

Marți, 1 februarie, la ora 19:00, pe scena Teatrului Municipal „Matei Vișniec” Suceava spectatorii pot vedea spectacolul „O noapte furtunoasă” de Ion Luca Caragiale, regia Mădălin Hîncu.

O noapte furtunoasă”, una dintre cele mai importante piese ce aparțin scriitorului Ion Luca Caragiale, reprezintă debutul dramaturgic al autorului și a avut premiera națională în 1879 pe scena Teatrului Național din București.

O noapte furtunoasă”, una dintre cele mai importante piese ce aparțin scriitorului Ion Luca Caragiale, reprezintă debutul dramaturgic al autorului și a avut premiera națională în 1879 pe scena Teatrului Național din București.
Tânărul și talentatul regizor român, Mădălin Hîncu, face parte din promoția 2017 a absolvenților Universității de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L. Caragiale”, Facultatea de Teatru, Master Arta Regizorului de Teatru. Spectacolul său de licență, „Picnic pe câmpul de luptă” de Fernando Arrabal, a obținut Premiul pentru cea mai bună regie la Gala Absolvenților 2015. „Noaptea ursului” de Ignacio del Moral, spectacolul cu care Mădălin Hîncu a debutat ca regizor, la Teatrul de Comedie din București a fost nominalizat pentru debut la Premiile UNITER 2018. Una dintre cele mai însemnate experiențe pentru regizorul Mădălin Hîncu este colaborarea sa cu Teatrul Național Târgu Mureș, Compania Tompa Miklós, el fiind câștigătorul proiectului lansat tinerilor regizori, cu spectacolul „Și caii se împușcă, nu-i așa?” după romanul lui Horace McCoy.
Un regizor extrem de serios, Mădălin Hîncu se pregătește și își face temele foarte atent și meticulos, cu fiecare spectacol nou pe care îl realizează, reușind, încă din anii de studenție, un parcurs notabil în domeniul regiei. Spectacolele realizate de Mădălin au atras, într-un mod deosebit, atenția, pentru că pe scenă, regizorul încearcă să producă atmosferă și caută mereu să lase o amprentă originală asupra creațiilor pe care le propune.

Dramaturg, nuvelist, pamfletar, poet, scriitor, director de teatru, comentator politic și ziarist român, Ion Luca Caragiale este considerat unul dintre cei mai importanți scriitori români. Prima lectură a piesei „O noapte furtunoasă” a avut loc în 1877 la Junimea, iar în 1878, veritabilă capodoperă a dramaturgiei româneşti este publicată în revista Convorbiri literare.
Întemeietorul teatrului comic din România și unul dintre principalii fondatori ai Teatrului Național, Ion Luca Caragiale este cel mai cunoscut autor dramatic. Amintim doar câteva dintre piesele sale: Conu Leonida față cu reacțiunea, O scrisoare pierdută, D’ale carnavalului și drama Năpasta.
Deși apreciat în primul rând ca autor dramatic și creator al Momentelor, Caragiale a scris și nuvele remarcabile psihologice și fantastice. Dintre nuvelele scrise de Caragiale amintim: „O făclie de Paște”, „Păcat”, „În vreme de război”, „La hanul lui Manjoală”, „Calul dracului”, „Kir lanulea”, „Abu-Hassan”, „Două loturi”.
Ion Luca Caragiale este considerat cel mai bun dramaturg român prin faptul că a reflectat cel mai bine realitățile, limbajul și comportamentul românilor. Prin comediile și schițele sale, prin intermediul nuvelelor, a căror forță satirică este unică și neîntrecută până în prezent, a rămas cel mai mare creator de tipuri în dramaturgia română.

O noapte furtunoasă”, de Ion Luca Caragiale
Echipa de producție
Regia artistică: Mădălin Hîncu
Scenografia: Răzvan Bordoș
Asistent scenografie: Andreea Diana Nistor
Light design: Costi Baciu
Distribuția: Cătălin Ștefan Mîndru, Alexandru Marin, Horia Butnaru, Delu Lucaci, Răzvan Bănuț, Clara Popadiuc, Cristina Florea, Diana Lazăr, Bogdan Amurăriței.

Biletele vor fi puse în vânzare online pe www.blt.ro începând cu data de 20 decembrie 2021, iar la casieria teatrului începând cu data de 3 ianuarie 2022.

Prețul biletelor : 30 lei adulți, 10 lei studenți și pensionari, 7 lei copii și elevi din învățământ preuniversitar

IMPORTANT:

Pentru spectacolele organizate la interior, spectatorii sunt obligați să prezinte Certificatul digital european privind COVID, al cărui cod QR va fi scanat la intrarea în sala de spectacol pentru atestare. 

1. Accesul persoanelor în spațiul de desfășurare al evenimentului organizat de TMMVS va fi permis numai cu respectarea măsurilor universal valabile pentru limitarea răspândirii infecției cu virusul SARS-COV-2;

2. Accesul spectatorilor va fi permis cu 30 de minute înainte de începerea spectacolului. Respectarea distanței de 1,5 m între persoanele aflate la coada de la intrare este obligatorie;

3. Intrarea și ieșirea din locație se vor efectua gradual, rând cu rând, astfel încât să nu se creeze aglomerație. Accesul în sală se va face în ordinea venirii spectatorilor cât mai devreme posibil, fără a staționa pe hol;

4. Vânzarea de bilete se va face pe cât posibil online, astfel încât contactul fizic să fie minimizat în locații;

5. În cazul achiziției biletelor la casa de bilete:

- casa de bilete va funcționa conform programului zilnic al TMMVS și suplimentar: astăzi aceasta se va deschide cu 45 de minute înainte de începerea spectacolului și se va închide cu 15 minute înainte de începerea acestuia,

- în cazul rezervărilor, biletele pot fi achiziționate cel mai târziu cu 30 minute înainte de începerea spectacolului.

6. Spațiul de desfășurare al evenimentelor TMMVS va avea un număr limitat de locuri, spectatorul având obligația respectării locului individual achiziționat.


Teatrul Matei Vișniec Suceava

Teatrul Matei Vișniec Suceava