Teatrul Municipal "Matei Vișniec" Suceava

  • Acasă
  • Evenimente
  • Fernando Krapp mi-a scris această scrisoare / 28 FEBRUARIE / online

Evenimente

Fernando Krapp mi-a scris această scrisoare / 28 FEBRUARIE / online

Fernando Krapp mi-a scris această scrisoare / 28 FEBRUARIE / online

Fernando Krapp mi-a scris această scrisoare, de Tankred Dorst și Ursula Ehler, după o nuvelă a faimosului scriitor spaniol Miguel de Unamuno (traducere Victor Scoradeț, adaptare Alexander Hausvater) este montat de renumitul regizor Alexander Hausvater.

Fernando Krapp vine în oraș, cu o reputație construită și o avere uriașă. Un iubitor al rafinamentului, Fernando dorește să controleze totul în jurul său. El își alege cea mai frumoasă femeie din oraș pentru a-i fi mireasă și face toate aranjamentele de nuntă cu tatăl ei cel sărac. Femeia, Iulia, la început supărată de mariajul forțat, acceptă să intre într-o căsnicie pe care apoi, o trădează, ceea ce o duce la casa de nebuni. Până la urmă, Fernando Krapp învață să iubească iar Iulia își dă seama că îl iubește și este iubită.

Alexander Hausvater, despre spectacolul „Fernando Krapp mi-a scris această scrisoare”:

„Un vis muzical, bazat pe magia inspirată din pictura contemporană spaniolă, spectacolul îmbină poezia, muzica, dansul flamenco, corala, proiecția video și un text de o fragilitate unică bazat pe romanul bine cunoscut al autorului spaniol, Miguel de Unamuno. Spectacolul are ca țintă o lume inexprimată, o lume a fanteziei si a umorului negru în care Iulia, o tânără fată, se ascunde. Când întâlnește un personaj suspect, cu un trecut dubios, ea devine inspirația unui adevărat roman polițist. Cel care a omorât o dată, va omorî din nou. Și dacă soțul ei, Fernando Krapp, ascunde asasinarea unei soții și a multor iubite, înseamnă că se pregătește pentru o nouă crimă.

Spectacolul nostru este un carnaval al simțurilor, o călătorie în misticismul și senzualitatea unei tinere care preferă să trăiască viața visată mai curând decât cea reală. Cuplul care se formează trece prin timp și spațiu, ca să se regăsească la adânci bătrâneți cu un regret tomnatic că dragostea nedeclarată poate nu e dragoste reală.

Cei cărora le plac filmele de aventuri sau romanele pasionale, cei ce visează la o asemenea dragoste și întâlniri neașteptate, se vor regăsi în lumea Iuliei și a lui Fernando Krapp.

Va fi o seară de teatru în care stilurile se diversifică și un grup de tineri actori povestește povestea vieții conjugale a unui cuplu printr-o varietate de modalități. Un spectacol de suflet, de imaginație, și mai ales de redescoperire. ”

Echipa de producție:

Regia: Alexander Hausvater
Autor: Tankred Dorst și Ursula Ehler
Scenografia: Maria Miu
Light- Video Design: Lucian Moga
Coregrafia: Victoria Bucun
Asistent regie: Ovidiu Ivan
Compozitor: Mircea Kiraly
Regia tehnică: Sebastian Rațiu

Distribuția:

Cosmin Panaite – Fernando Krapp
Delu Lucaci - Iulia
Cătălin Ștefan Mîndru – Contele Juan
Bogdan Cantauz – Tatăl Iuliei
Clara Popadiuc – Contesa
Diana Lazăr – Fosta soție
Cristina Florea – Cântăreața
Sergiu Moraru – Preotul
Bogdan Amurăriței – Medic Psihiatru
Alexandru Marin – Medic Psihiatru

Durata spectacol: 1h 45 min.
Biletele au fost puse în vânzare pe www.blt.ro
Prețul unui bilet este 20 lei.
Interval de vizionare: 19:00 - 23:00

 


Teatrul Matei Vișniec Suceava

Teatrul Matei Vișniec Suceava