Teatrul Municipal "Matei Vișniec" Suceava

Evenimente

Concert de jazz în sala TMMVS

Teatrul Municipal „Matei Vișniec” Suceava a fost sâmbătă, 9 iulie, gazda și partener la un eveniment cultural de excepție - Concert de Jazz susținut de către un trio de excepție, format din titrații muzicieni, (în ordinea apariției pe scenă), Freddie Bryant, (SUA), chitare, Patrice Blanchard (Olanda), chitara bass și Gabi Matei (România), percuție. - alături de Fundația Eden, Primăria Municipiului Suceava și Alianța Franceză din Suceava.

Freddie Bryant este profesor la Berklee College of Music și la Prins Claus Conservatory din Groningen, Olanda.

Bryant a obținut titlul de Master în chitară clasică în cadrul Departamentului de Muzică al Universității Yale și este o personalitate foarte solicitată pe scenele jazz-ului newyorkez și brazilian, unde a lucrat împreună cu Elaine Elias, Tom Harrell și mulți alții. A fost membru în Ben Riley’s Monk Legacy Septet și în Mingus Orchestra, dar este și liderul propriului grup muzical – Kaleidoscope.

A concertat în 55 de țări, colaborând cu muzicieni foarte diferiți ca gen și stil de abordare, incluzând muzică indiană clasică, soliști africani, interpreți la oud, ansambluri arabe și klezmere.

“Chitaristul Freddie Bryant e un burete ritmic și melodic. Puneți-l în orice situație muzicală, că e clasică, jazz, funk, senegaleză, etc., și el va tinde să devină una cu muzica.” Jason Koransky

. Pentru mai multe informații și detalii, vizitați website-ul www.freddiebryant.com.

Patrice Blanchard este un experimentat muzician francez specializat pe secțiunea Bass Electric, stabilit momentan în Olanda.

A început să cânte de la vârsta de optsprezece ani, formându-se pe scena muzicală Londoneză. Apoi s-a mutat la New York, unde a avut norocul și oportunitatea de a întâlni si colabora cu mari artiști ai scenei de jazz, efectuând turnee în jurul lumii.

Omar Sosa, David Fuiczynski, Jojo Mayer, Gene Iake, AngeliqueKidjo, Dafins Prieto, AmbrosseAkinmusire, Justin Brown, Joel Rosenblatt, The Black Rock Coalition, sunt câțiva dintre cei cu care a evoluat pe scenele lumii.

Matei Anton Gabriel este unul dintre noii talentați bateriști români care pășește pe scena jazzului internațional, actual stabilit pentru studii în Olanda.

Și-a început cariera în România, absolvind Universitatea Națională de Muzică, la clasa maestrului Mircea Tiberian.

Datorită talentului și experienței sale muzicale a cântat alîturi de cele mai mari nume ale scenei jazzului românesc, cum ar fi: Mircea Tiberian, Sorin Zlat, Emil Bîzgă, Marius Vernescu, Cătălin Milea, Adi Stoenescu și in compania artiștilor internaționali Enrique Oliver, Vaughn Roberts, Paolo Profeti și mulți alții.

În orașul Suceava l-ați putut vedea evoluând pe scena ART ROCK CAFE în concertul Petra Acker and The Band, organizat de Fundația EDEN, alături de Petra Acker, pianistul Albert Tajdi, și de bassistul Michael Acker.

Gabi Matei are o mare experiență în multe genuri muzicale și orchestrații, dar excelează in jazz, participând la multe festivaluri de gen din România. Jazz TM, Sibiu Jazz Festival, precum și Jazz in the Park – Cluj-Napoca.

 


Teatrul Matei Vișniec Suceava

Teatrul Matei Vișniec Suceava