• Home
  • News
  • „Bucovinence de poveste”, lansare de carte dedicată Zilei Bucovinei

News

„Bucovinence de poveste”, lansare de carte dedicată Zilei Bucovinei

„Bucovinence de poveste”, lansare de carte dedicată Zilei Bucovinei

https://www.monitorulsv.ro

de
 

Lansarea de carte „Bucovinence de poveste” de Gabriela Lupu este cel de-al doilea eveniment dedicat Zilei Bucovinei care a avut loc în spațiul expozițional de la Teatrul „Matei Vișniec”.

„Am dorit să aduc în lumina reflectoarelor câteva femei care își merită locul alături de bărbați în istoria Bucovinei, femei despre care s-a scris puțin, dar care sunt vrednice de tot respectul și considerația noastră. Am căutat modele inspiraționale autentice, credibile, tangibile. Pentru mine bucovineanca de poveste înseamnă în primul rând omul de calitate, înțeles și asumat, omul care luptă pentru toți, omul care respectă Bucovina cu toate valorile sale”, a spus autoarea cărții, Gabriela Lupu.

Lansarea de carte a avut loc la inițiativa Televiziunii Intermedia Suceava, fiind și prezentată de jurnalista Adriana Dascălu Bulină.

Marți, 28 noiembrie, va avea loc un alt eveniment important dedicat Zilei Bucovinei, conferința ”Eminescu – Omul”, susținută de lectorul Alin Comșa, de la ora 17:00.Evenimentul este realizat cu sprijinul TMMVS, în parteneriat cu Asociația „Împreună Dăruim Viață” și EDU MAX Centru de Dezvoltare Personală și Profesională.Agenda conferinței cuprinde următoarele aspecte:

  • Curs Eminescu – Omul
  • Expoziție carte rară - Eminescu
  • Lansare de carte - Portretele lui Eminescu.

Matei Vişniec Theatre

Matei Vişniec Theatre