About

Matei Vişniec Theatre

Rezervări bilete: telefon 0759 048 677;
(Luni-Vineri între 8:00-14:00)

Eliberări bilete: Luni-Vineri între 13:00-16:00

Tel: 0330 803 995

Email:

Luni-Vineri, între orele 08.00 şi 16.00.

-PREMIERĂ - preț unic 50 lei
-SPECTACOLE:
    - 40 lei (adulți- preț întreg)
    - 15 lei (pensionari, studenți)
    - 10 lei (elevi învățământul preuniversitar)

-PREMIERĂ Spectacol pentru COPII – preț unic 30 de lei
    - 0 lei pentru 1 adult însoțitor de grup de minim 10 copii

-SPECTACOLE pentru COPII:
    - preț unic - 10 lei 
    - 0 lei pentru 1 adult însoțitor de grup de minim 10 copii

Facilități:
    - pentru persoanele cu handicap grad I - gratuitate 
    - pentru persoanele cu handicap grad II- reducere de tip pensionar, student

Potrivit Regulamentului oficial de participare la spectacole și evenimente, Teatrul „Matei Vișniec” Suceava pune la dispoziție locuri pentru adulții și copiii cu handicap grav și accentuat, precum și pentru însoțitorii lor. Intrarea acestora se face gratuit, în urma unor rezervări în prealabil la numărul de telefon 0759048677. Adultul cu handicap mediu și ușor beneficiază de bilete de intrare în aceleași condiții ca studenții și pensionarii, în limita locurilor disponibile. Biletele se oferă doar pe baza unei rezervări în prealabil, rezervare valabilă timp de 48 ore din momentul înregistrării ei.

SPECTACOLE INVITATE:

SPECTACOLE ALE TEATRELOR NAȚIONALE 
    - 70 lei (adulți- preț întreg)
    - 40 lei (pensionari, studenți)
    - 10 lei (elevi învățământul preuniversitar)
SPECTACOLE DE TEATRU/CONCERTE (sau instituții de spectacole altele decât cele naționale)
    - 50 lei (adulți- preț întreg) 
    - 30 lei (pensionari, studenți)
    - 10 lei (elevi învățământul preuniversitar)
-SPECTACOLE PENTRU COPII        
    - preț unic - 10 lei 
    - 0 lei pentru 1 adult însoțitor de grup de minim 10 copii

REGULAMENTUL OFICIAL DE PARTICIPARE LA SPECTACOLELE ȘI EVENIMENTELE TEATRULUI MUNICIPAL „MATEI VIȘNIEC” SUCEAVA

Teatrul Municipal „Matei Vișniec” Suceava (TMMVS) aduce în atenţia spectatorilor următoarele reguli de participare la spectacolele şi evenimentele teatrului. Aceste reguli au caracter obligatoriu pentru fiecare persoană care participă la oricare dintre spectacolele teatrului.

Participarea la spectacolele şi evenimentele TMMVS înseamnă pentru spectatori obligația de a respecta prezentul regulament în incinta teatrului. În cazul nerespectării acestor reguli, teatrul îşi rezervă dreptul de a refuza accesul persoanelor sau de a le exclude de la evenimentele desfăşurate în sălile şi spaţiile teatrului, fără a avea obligaţia de a restitui contravaloarea biletului.

Regulamentul de față cuprinde și „Reguli specifice, obligatoriu de respectat de către spectatori pentru limitarea răspândirii infecției cu virusul SARS-COV-2 în spațiul de desfășurare al evenimentelor TMMVS".

>>>>>>> Regulament integral <<<<<<<

 

TEATRUL MUNICIPAL „MATEI VIȘNIEC” SUCEAVA

Teatrul Municipal „Matei Vișniec” Suceava este una dintre cele mai tinere instituții teatrale de stat din România. Înființat în 2015, teatrul sucevean reprezintă împlinirea unei vechi nevoi a comunității, devenită stringentă de-a lungul anilor -  aceea de a consuma teatru. Teatrul Municipal „Matei Vișniec” Suceava (TMMVS) este un teatru de repertoriu, cu personalitate juridică proprie, sub autoritatea administrativă a Consiliului Local Suceava.

Teatrul Municipal „Matei Vișniec” Suceava poartă numele unui important dramaturg - scriitorul și jurnalistul francez de origine română  Matei Vişniec. Născut la Rădăuți, în Bucovina, Matei Vişniec este una dintre vocile cele mai subtile și consistente pe care le auzim astăzi în Europa, dar şi cel mai jucat dramaturg român pe scenele lumii.  

Teatrul Municipal „Matei Vișniec” este o instituție publică de spectacole de importanță regională și națională, gazdă a manifestărilor culturale și partener al altor instituții publice sau independente de cultură și artă. Teatrul sucevean realizează spectacole de teatru profesionist, pentru toate categoriile de spectatori, colaborează și realizează proiecte comune cu artiști și instituții din tară și din străinătate, participă la turnee, festivaluri și alte manifestări culturale.

Așa cum apreciază lumea teatrului românesc și criticii de specialitate, deși este la început de drum, TMMVS este un teatru cu mult potențial. Și-a câștigat în scurt timp o foarte bună vizibilitate în lumea teatrală la nivel național și internațional, prin nume importante ale regiei românești care au montat aici spectacole de calitate.  

Un atu al teatrului din Suceava este evenimentul teatral internațional Zilele Matei Vișniec, desfășurat vreme de patru ani în mai multe județe din nordul țării, cu un puternic impact la public, cu mii de participanți, care a așezat Suceava și Bucovina pe harta artei dramatice. Evenimentul s-a transformat, începând cu 2017, în Zilele Teatrului Matei Vișniec și s-a bucurat încă de la început de patronajul Ministerului Culturii, promovând  arta interpretativă contemporană și oferind publicului timp de o săptămână un program intens de spectacole diverse, pentru toate categoriile de public.

Potrivit rațiunii de înființare ca instituție, Teatrul Municipal „Matei Vișniec” Suceava promovează prin mijloacele specifice artei spectacolului, valorile românești și universale și le dezvoltă. Nu în ultimul rând, TMMVS își elaborează repertoriul având în vedere cerințele și necesitățile spectatorilor, selecționează, promovează  și perfecționează artiștii în cadrul teatrului, deschide noi perspective în vederea înțelegerii interpretărilor valorilor clasice, moderne și contemporane, românești și universale.  

 

Matei Vişniec Theatre

Matei Vişniec Theatre