• Acasă
  • Stiri
  • Suceava va fi prezentă cu proiecte culturale la Betleem, Capitala Culturală Arabă în 2020

Stiri

Suceava va fi prezentă cu proiecte culturale la Betleem, Capitala Culturală Arabă în 2020

Suceava va fi prezentă cu proiecte culturale la Betleem, Capitala Culturală Arabă în 2020

https://www.monitorulsv.ro

de 
 

Prezent la Betleem, oraş înfrăţit cu municipiul Suceava, primarul Ion Lungu a anunţat miercuri că în urma discuţiilor purtate cu reprezentanţii administraţiei locale din localitatea în care s-a născut Iisus, în perioada imediat următoare vor fi puse în practică colaborări multiple, atât pe linie culturală, sportivă, economică, cât şi de învăţământ.

“Am avut în aceste zile discuţii la primăria din Betleem, oraş înfrăţit cu municipiul Suceava, privind participarea noastră cu proiecte culturale, cu ocazia Capitalei Culturale Arabe 2020, care va fi găzduită de oraşul Betleem, anul viitor.
Practic vom contribui la conturarea acestui eveniment prin intermediul Teatrului <Matei Vişniec>, al Minifilarmonicii Primăriei Municipiului Suceava, Coralei <Ciprian Porumbescu> etc.

Cu ocazia acestei întâlniri, am stabilit că vom avea relaţii concrete în domeniul sportiv şi în domeniul afacerilor, urmând ca o delegaţie de oameni de afaceri din Palestina să ne viziteze oraşul şi Zona metropolitană. Doamne ajută!”, a spus edilul sucevean, Ion Lungu, după discuţiile purtate cu omologul său din Betleem şi alţi reprezentanţi ai administraţiei locale.

Totodată, s-a discutat şi despre posibilitatea înfrăţirii Colegiului de Artă din Suceava cu unitatea similară, pe linie de cultură, din oraşul Betleem.
 


Teatrul Matei Vișniec Suceava

Teatrul Matei Vișniec Suceava