Teatrul Municipal "Matei Vișniec" Suceava

  • Acasă
  • Stiri
  • Avem teatru la Suceava! Avem cultură la Suceava! Încep Serile Rotary Suceava Bucovina!

Stiri

Avem teatru la Suceava! Avem cultură la Suceava! Încep Serile Rotary Suceava Bucovina!

https://www.loredanaviziteu.ro/2018/07/11/avem-teatru-la-suceava-avem-cultura-la-suceava-incep-serile-rotary-suceava-bucovina/

de Loredana Viziteu, https://www.loredanaviziteu.ro/

 Clubul Rotary Suceava Bucovina, este o comunitate de oameni cu profesii diferite, cu vârste diferite, cu interese diferite, uniți însă de viziunea într-o lume mai bună și de împărtășirea acelorași valori fundamentale, un grup de prieteni cu o misiune comună: prețuiește comunitatea!

Clubul Rotary Suceava Bucovina face parte din Districtul 2241, Romania şi Republica Moldova si susține atât proiecte naționale și internaționale cât și proiecte locale.

,,Tema anului, “Be the inspiration”, lansată de Barry Rassin, Președintele Rotary Internațional 2018-2019, nu poate fi privită decât ca o firească continuitate a ultimelor teme de inspirație, după care s-a călăuzit organizaţia noastră. Astăzi avem privilegiul să facem parte dintr-o organizaţie puternică și apreciată in care se regăsesc  exponentele elitei profesionale, persoane cu o bună reputaţie, de o mare generozitate, capabile a genera în jurul lor prietenie şi bunăvoinţă.’’(www.rotary2241.org)

După succesul unui eveniment de excepție, unde peste 6.000 de spectatori au venit să asiste la concertul extraordinar al Filarmonicii „Moldova” din Iași, în cadrul ediției a șasea a proiectului Simfonii de Toamnă inițiat de Clubul Rotary Suceava Bucovina, se dă startul la un nou proiect pentru comunitatea locală, Serile Rotary Suceava Bucovina.

Misiunea acestor seri culturale este aceea de a aduce și la Suceava personalități culturale reprezentative pentru țara noastră, care să ne puncteze momente importante din istoria și cultura noastră, aducând un plus valoare anului acesta centenar, al Marii Uniri .

Așadar, joi, 12 iulie, vor debuta la Teatru Matei Vișniec Serile Rotary Suceava Bucovina, cu spriijnul Primăriei Suceava, a Consiliului Județean Suceava și a Teatrului Matei Vișniec. Evenimentul este susținut de membrii clubului Rotary Suceava Bucovina și de invitații acestora, care au apreciat efortul de a aduce și la Suceava nume mari și cultură de calitate. Atlantis Gold s-a alăturat acestei inițiative și a făcut o sponsorizare în acest sens. Felicitări oameni frumoși!

Invitații primei seri culturale sunt Marian Voicu, reporter, prezentator de știri și moderator de talk-show, și Cătălin Turliuc, cercetător ştiinţific gr. I la Institutul de Istorie „A.D. Xenopol”, Academia Română, Iaşi,  care vor realiza o dezbatere publică despre Tezaurul României de la Moscova, iar momentul artistic va fi sub auspiciile Duo de vioară Simina Croitoru, fiica lui  Gabriel Croitoru și Andra Andrei.

Cu siguranță ne vom bucura de o seară de excepție, seară ce va fi urmată de alte trei seri culturale rotariene până la sfârșitul anului, ale căror date vor fi anunțate înainte și în funcție de disponibilitatea artiștilor. Astfel, pe lângă spectacolul emblemă, Simfonii de toamnă, vom avea parte de momente culturale de excepție. Accesul la Serile Rotary se face pe baza de invitații distribuite de Clubul Rotary Suceava Bucovina și de Teatrul Matei Vișniec.

 


Teatrul Matei Vișniec Suceava

Teatrul Matei Vișniec Suceava