• Acasă
  • Stiri
  • Trei zile cu spectacole susţinute de actorii teatrului sucevean în capitala Franţei

Stiri

Trei zile cu spectacole susţinute de actorii teatrului sucevean în capitala Franţei

Trei zile cu spectacole susţinute de actorii teatrului sucevean în capitala Franţei

https://www.monitorulsv.ro/Cultural-local/2018-09-04/Trei-zile-cu-spectacole-sustinute-de-actorii-teatrului-sucevean-in-capitala-Frantei

de Cosmin Romega

Primul spectacol al Teatrului „Matei Vişniec” Suceava susţinut peste hotare are loc astăzi, în capitala Franţei. Primul turneu internaţional al teatrului sucevean se desfăşoară în perioada 4-10 septembrie, timp în care trei spectacole şi cinci reprezentaţii supratitrate în limba franceză vor fi oferite publicului de la Paris şi Laval.

„Proştii sub clar de lună” de Teodor Mazilu, regia Anca Bradu, „Kebab”, de Gianina Cărbunariu, regia Daniel Iordan, şi „Pisici”, regie Bobo Burlăcianu, sunt cele trei spectacole pe care actorii teatrului sucevean le susţin la Paris, în zilele de 4, 5 şi 6 septembrie.

La invitaţia Institutului Cultural Român Paris, Teatrul Municipal „Matei Vişniec” Suceava joacă în Sala Bizantină a Palatului Béhague, reşedinţa Ambasadorului României în Republica Franceză, trei spectacole de autori români, celebrând astfel Ziua Limbii Române.

Evenimentul se bucură de prezenţa dramaturgului al cărui nume îl poartă teatrul sucevean şi care trăieşte la Paris.

De altfel, Matei Vişniec propune delegaţiei sucevene întâlniri cu potenţiali parteneri de proiecte culturale, teatrale şi artistice, care se vor desfăşura în perioada următoare, cea a Sesiunii încrucişate Franţa-România (septembrie 2019 - august 2020).

Cu prilejul reînfrăţirii oraşelor Suceava şi Laval, turneul Teatrului Municipal „Matei Vişniec” Suceava va trece şi prin Changé (8 septembrie) şi Laval (9 septembrie), unde va prezenta două spectacole - „Kebab” şi „Pisici”.

 

Premiera noului spectacol, la Paris

Premiera noului spectacol produs de teatrul sucevean, „Pisici”, va avea loc la Paris.

Spectacolul concert conceput de trupa Fără Zahăr - Bobo Burlăcianu (regie) şi Bobi Dumitraş (versuri), „Pisici” este un fel de alternativă parodică la Cats. O joacă muzicală în care câteva pisici îşi deapănă poveştile. La început a fost un „miau”, după care Pisica Dumnezeu a creat o lume dominată de pisici. În absenţa omului, pisicile îi iau locul, la pachet cu problemele aferente. O bătrână obsedată de murături, un patron de fabrică de mobilă cu aspiraţii de politician, un rachet naiv, un câine reîncarnat în pisică, un cuplu cu probleme în căsnicie şi alte personaje pisiceşti îşi cântă pe rând neajunsurile sau bucuriile, în timp ce poveştile lor se întrepătrund, conectându-le într-o ţesătură unică.

Distribuţie - Pisicile: Horia Butnaru, Cristina Florea, Cătălin Ştefan Mîndru, Cosmin Panaite, Clara Popadiuc.

Premiera spectacolului „Pisici” în România este programată pentru 15 septembrie 2018, pe scena teatrului sucevean.
 


Teatrul Matei Vișniec Suceava

Teatrul Matei Vișniec Suceava