Teatrul Municipal "Matei Vișniec" Suceava

Spectacol invitat

Zic Zac

Zic Zac
Distribuție
Autor Andrea Gavriliu (rezemată de Ștefan Lupu)
Regie Andrea Gavriliu
Program
Nu există program pentru acest spectacol !

El și Ea se găsesc într-un club în care se supun, fără să vrea, DJ-ului. Având ca temă principală influența muzicii asupra individului, se va urmări evoluția relației lor în funcție de ce senzații, stări și reacții le trezește fondul sonor.

Prin urmare, coloana sonoră a spectacolului joacă un rol decisiv în traseul celor doi „clienți”.

Controlată de către DJ, acest maestru de ceremonii ce se află într-o continuă metamorfoză – animalic, bufonic, diavolesc – muzica îi transformă în marionete ce nu-și mai pot controla pornirile. Se oprește muzica? Se simt descoperiți fără ea…

Această serată le va scoate la iveală, rând pe rând, toate măștile afișate în societate, plăcerile vinovate, prejudecățile și fricile până nu mai rămâne decât... El și Ea.

„Dincolo de expresie corporală impecabilă, de soluţii coregrafice spectaculoase şi metafore alcătuite din trupurile Andreei Gavriliu şi Ştefan Lupu, doza de umor de calitate este ingredientul care face ca „Zic Zac” să fie atât de bun. Râzi cu poftă, auto-ironia e la ea acasă, iar tu te regăseşti în acest parcurs compus din gesturi şi vorbe decupate şi reconfigurate ca într-un colaj ingenios. Mâinile se strâng într-un prim salut, apoi nu se pot dezilipi preţ de câteva schimburi de stereotipii „Bună, Hello, Ola, Ciao, te pup…” şi tot aşa se compune relaţia până la „Iartă-mă, scuze, îmi pare rău”. Apoi un tango nebun, de ce nu şi o melodie lăutărească cântată pe mese, chiar dacă e la „periferia intelectualităţii”, apoi un sărut imposibil, în care gurile se caută în zadar, în neputinţa de a se atinge, cu emoţie până la lacrimă, pentru ca poezia să fie tăiată sec de un telefon cu o sonerie de prost gust, care îngână Dansul pinguinului. O sarabandă de situaţii şi stări, o energie care nu încetează nici o clipă să crească şi un simţ dezvoltat pentru satiră, face ca gluma să nu fie niciodată groasă. Abba şi Celine Dion nu au sunat niciodată mai haios, iar râsul din tot sufletul e imposibil de stăpânit. ” (Alina Epîngeac – critic de teatru, Zic Zac – bucuria dansului)

 

 

Regia: Andrea Gavriliu

Autor : Andrea Gavriliu (rezemată de Ștefan Lupu)

Scenografia (decor, costume): Andreea Săndulescu, asistent Alexandru Petre

Light Design: George Rotaru

Coregrafia: Andrea Gavriliu

 

Distribuția: Ea – Andrea Gavriliu,  El – Ștefan Lupu,

DJ – Gabriel Costin

 

Durata spectacolului: 65 min.

 

Limită de vârstă:12+

Teatrul Matei Vișniec Suceava

Teatrul Matei Vișniec Suceava