Teatrul Municipal "Matei Vișniec" Suceava

  • Acasă
  • Evenimente
  • „Noapte bună, tăticule!” - pe scena Teatrului Academic Muzical-Dramatic Olga Kobyleanska din Cernăuți

Evenimente

„Noapte bună, tăticule!” - pe scena Teatrului Academic Muzical-Dramatic Olga Kobyleanska din Cernăuți

„Noapte bună, tăticule!” - pe scena Teatrului Academic Muzical-Dramatic Olga Kobyleanska din Cernăuți

Primul turneu internațional al acestei stagiuni va avea loc la finalul lunii. Pe 26 septembrie actorii suceveni vor juca, pentru comunitatea românească dar nu numai, pe scena Teatrului Academic Muzical - Dramatic „Olga Kobyleanska„ din Cernăuți, spectacolul „Noapte bună, tăticule!”, în regia lui Alexandru Grecu. Acesta va fi doar primul pas al colaborării dintre cele două instituții teatrale, care presupune un schimb de spectacole și o intensificare a relațiilor culturale dintre cele două regiuni. Deplasarea la Cernăuți este finanțată parțial printr-un proiect al TMMVS, desemnat câștigător de UNITER - Instituție de utilitate publică, organism ce oferă anual susținere instituțiilor teatrale din Fondurile speciale ale timbrului teatral.

Spectacolul „Noapte bună, tăticule!” este o producție a Teatrului Municipal „Matei Vișniec” Suceava și se va juca în limba română, având traducere și în limba ucraineană.

Spectacolul o adaptare după Jean Poiret, „este o comedie spumoasă despre micile noastre slăbiciuni, în acest secol grăbit. O poveste despre dragoste și trădare, despre infidelitate și devotament, despre triunghiul clasic (el, ea și amanta) ce ne violează spațiul nostru conjugal, despre inocență și imoralitate, în fine, e despre noi, consumatorii de cultură” afirmă regizorul Alexandru Grecu.
„O comedie subtilă și foarte actuală, servită lejer, cu mult umor și scene destul de picante, ancorate în lumea sentimentelor umane.
Gong ... începe spectacolul! Un spectacol despre noi ... Gong!”– regizor Alexandru Grecu

Echipa de producție:
Regia: Alexandru Grecu
Autor: Jean Poiret
Traducere: Ion Diviza
Costume: Ecaterina Mihalache
Coregrafia: Dumitru Tanmoșan
Regie tehnică: Vili Duțu
Distribuția:
Sofie - Diana Lazăr,
Ștefan - Răzvan Bănuț
Julie - Ioana Nichita
D.na Valter - Sebastian Bădărău, Dl. Valter – Alexandru Marin
Frederic - Bogdan Amurăriței, Marlene - Delu Lucaci

Alexandru Grecu a obținut în 2010 titlul onorific de Artist al Poporului, în Chișinău, și este un nume cunoscut și apreciat în lumea teatrului.
În calitatea sa de director artistic şi prim-regizor al Teatrului Național Satiricus „I. L. Caragiale” din Chișinău, dar şi în cea de preşedinte al Uniunii Teatrale din Moldova (UNITEM), organizează mai multe manifestări culturale de anvergură.
Spectacolele sale de la Teatrului Național Satiricus „I. L. Caragiale” din Chișinău se bucură de un real succes și dintre ele amintim: D`ale Carnavalului, Unde mergem, domnilor, Salvați America, O noapte furtunoasă, Dictatorul, Carmen, Angajare de clovn, Puștoaica de la etajul 13 sau Dragă societate, Soție de împrumut, Țara asta a uitat de noi...
Regizorul Alexandru Grecu a fost distins cu Marele Trofeu Thalia – 2000 și titlul Cel mai bun spectacol al anului pentru spectacolul Maestrul și Margarita, în cadrul Galei Premiilor UNITEM.

Biletele s-au pus deja în vânzare și se pot achiziționa de la Casa de bilete a Teatrului Dramatic „Olga Kobileanska” din Cernăuți.


Teatrul Matei Vișniec Suceava

Teatrul Matei Vișniec Suceava