Teatrul Municipal "Matei Vișniec" Suceava

Evenimente

Festivalului de teatru contemporan (draMA)

Festivalului de teatru contemporan (draMA)

În perioada 16-21 septembrie 2019 se va desfășura cea de-a 11-a ediție a Festivalului de teatru contemporan (draMA), cu sprijinul financiar al Guvernului României – Departamentul pentru Relații Interetnice

Proiectul ”Festivalul de teatru contemporan draMA, ediția a XI – a” este organizat de Fundația Pro Theatrum, în parteneriat cu Teatrul „Tomcsa Sándor” din Odorheiu Secuiesc și reunește nouă trupe de teatru invitate.

Scopul Festivalului de teatru contemporan este să promoveze dramaturgia contemporană maghiară și română, să asigure spațiu și posibilitate ca teatrele invitate să se întâlnească și să se accentueze apartenența lor la un limbaj teatral universal. Această întâlnire stimulează cu succes posibilele colaborări și interferențe între teatrele participante.

Teatrul Municipal ”Matei Vișniec” din Suceava va participa în acest festival cu spectacolul „KEBAB” de Gianina Cărbunariu. Textul abordează subiectul traficului de persoane, o realitate, din păcate, extrem de des întâlnită în țara noastră. KEBAB este povestea a trei tineri români care, din motive personale, părăsesc țara din dorința de a se realiza în Irlanda. Motivul fiecăruia dintre ei este diferit dar, în același timp, este plin de speranță. Caruselul în care sunt prinși, ambiția dusă la extrem fac din ei victime și călăi..
Echipa de producție:
Regizor: Daniel Iordan
Director imagine/ Foto: Augustin Bucur
Distribuție:
Mădălina – Ioana Nichita
Bogdan – Bogdan Amurăriței
Voicu – Răzvan Bănuț
Spectacolul „KEBAB”, a cărui premieră a avut loc pe 20 octombrie 2017 pe scena teatrului sucevean, este dedicat luptei împotriva traficului de persoane și se desfășoară în parteneriat cu Centrul Regional Împotriva Traficului de Persoane Suceava.

În Festivalului de teatru contemporan (draMA) spectacolul „KEBAB” se va juca pe scena Teatrului Tomcsa Sandor din Odorheiul Secuiesc în 19 septembrie 2019, ora 18:00.


Alte trupe invitate sunt:: Teatrul Tineretului Metropolis din București, Teatrul Maghiar de Stat Csiky Gergely din Timișoara, Teatrul Andrei Mureșanu din Sfântu Gheorghe, Teatrul Reactor de creație și experiment din Cluj-Napoca, Teatrul ”Satiricus” I. L. Caragiale din Chișinău, Moldova, Teatrul Szigligeti din Oradea, Teatrul Waitingroom Project din Cluj-Napoca.

Teatrul „Tomcsa Sándor” va prezenta două producții proprii, din care una va fi o premieră.

 


Teatrul Matei Vișniec Suceava

Teatrul Matei Vișniec Suceava