Teatrul Municipal "Matei Vișniec" Suceava

Evenimente

Emoții colorate - expoziție de pictură

În prag de mare sărbătoare, Teatrul Municipal „Matei Vișniec” Suceava a fost gazda unei minunate expoziții de pictură, lucrările expuse aparținând copiilor de la Asezamantul de copii Sf. Ierarh Leontie Radauti.
Și pentru ca atmosfera să fie una cu adevărat feerică, iar emoțiile să fie ingredientul principal al unei seri magice, acești minunați copii au adus o dublă bucurie în casa teatrului sucevean: întreg spațiul expozițional de la etajul 3 a vibrat pe acordurile de vioară ale „Baladei” lui Ciprian Porumbescu, urmate de vocile minunate ale copiilor care ne-au interpretat cele mai frumoase colinzi de sezon.

Situat la intrarea în orașul Rădăuți Așezământul de copii „Sf. Ierarh Leontie” a devenit casă pentru 126 de copii abandonați. De cele trebuincioase vieții de zi cu zi, dar și de sufletul acestor micuți, se ocupă Maica Ecaterina, cea care le este soră, prietenă, confidentă, dar și mamă.
Tot aici, Vasile Popescu, un fost polițist, vine tocmai de la Mediaș, câte o săptămână în fiecare lună, și-i învață pe copii să picteze. Terapia prin pictură îi ajută pe aceștia să se descarce de emoții și să-și recapete încredere în ei. Vasile Popescu, profesor coordonator: “E un colț de Românie profundă. Pentru că, de jur împrejur, în procente de majoritate, e foarte multă indiferență. De toate și mai ales față de omul de lângă tine.…. Aici ne facem fiecare datoria în pătrățica noastră și ne-o facem bine.”

Mulțumim prof. univ. dr. Vasile Demciuc de la Universitatea „Ștefan cel Mare” Suceava și maestrului grafician Mihai Pânzaru PIM pentru prezentarea expoziției, doamnei consilier local Angela Zarojanu, doamnei Mirela Sofian de la Primăria Suceava, doamnelor Nicoleta Daneliuc, Nicoleta Botezatu și domnului Florin Tărnăuceanu de la D.G.A.S.P.C. Suceava, domnului profesor Vasile Bolnavu de la Colegiul de Artă "Ciprian Porumbescu" Suceava și celorlalți invitați care ne-au fost alături la acest eveniment.

Și nu în ultimul rând, mulțumim copiilor și Maicii Ecaterina de la Așezământul de copii Sf. Ierarh Leontie din Rădăuți pentru energia pozitivă și această minunată lecție de viață: unde există pasiune și dragoste, se întâmplă lucruri minunate!

Tablourile copiilor vor mai rămâne expuse o perioadă în spațiul expozițional al TMMVS în așteptarea de noi vizitatori.

 

INTRAREA LIBERĂ!


Teatrul Matei Vișniec Suceava

Teatrul Matei Vișniec Suceava