Teatrul Municipal "Matei Vișniec" Suceava

  • Acasă
  • Stiri
  • Mândri de al nostru Matéi Visniec. Felicitări!

Stiri

Mândri de al nostru Matéi Visniec. Felicitări!

Recunoștința statului francez pentru doi români. Printr-un decret semnat de președintele Emmanuel Macron , doi compatrioți devin Cavaleri ai Ordinului Național al Meritului.

Radu Lupescu, medic anestezist – reanimator din Strasbourg, primește aceasta importantă distincție pentru eforturile sale în lupta împotriva coronavirusului. În toată aceasta perioada, l-ați putut urmări pe dl Lupescu și în presa din România, care i-a preluat postările competente, inteligente și instructive de pe pagina de FB. Cel de-al doilea decorat este scriitorul

Matéi Visniec care, dincolo de faptul că e un mare dramaturg ale cărui piese sunt jucate din zeci de țări, lucrează de peste trei decenii la întărirea relației dintre România și Franța. În aceasta primăvară, Matei Visniec a participat la proiectul « consultații poetice », organizat de Theatre de la Ville și de Insula 42. Alaturi de alti autori sau actori ( Nicoleta Lefter, Radu Vancu) a sunat oameni (care doreau să fie sunați, evident ), cu care discuta aproximativ un sfert de oră și, în funcție de direcția în care o lua conversația, încheia cu recitarea unui poem. Altfel spus, în pandemie, o terapie prin poezie. Felicitări celor doi Cavaleri !

Luca Niculescu,

Ambasador Extraordinar și Plenipotențiar în Republica Franceză

https://www.facebook.com


Teatrul Matei Vișniec Suceava

Teatrul Matei Vișniec Suceava