Spectacol invitat

Cu vaporul printre stele

Cu vaporul printre stele
Distribuție
Autor Matei Vișniec
Regie Aurelian Bălăiță

Actori Dumitru Florescu, Florin Gorgos, Mariana Dumitrache, Alexandra Paftală și Gelu Ciobotaru
Program
Nu există program pentru acest spectacol !

Ateneul Național Iași

Cu vaporul printre stele” este un spectacol pentru toate vârstele, care surprinde prin scenografia impresionantă și inteligentă care permite artificiile scenice, prin costumele colorate și sugestive, prin video-proiecțiile care devin un personaj care secondează toată acțiunea scenică, prin jocul actoricesc animat și energic.

Cu vaporul printre stele” a fost o opțiune regizorală care se datorează dorinței de a juca texte contemporane de o prospețime necesară publicului actual. În calitate de regizor și profesor la clasă de animație, domnul Aurelian Bălăiță, a speculat potențialul textului de a crea un spectacol care jonglează atât cu teatrul dramatic, cât și cu cel de animație, realizând un spectacol sincretic.

Spectacolul prezintă câteva personaje foarte colorate, cel mai priceput și enigmatic fiind Mumullino, iluzionistul cel mai AbraCadabraDebil din toate timpurile. El își practică numerele de magie pe un vas de croazieră. Din dorința nepoatelor sale de a trăi experiența unei croaziere, ele se ascund în lăzile lui de recuzită, distrugându-le, iar numerele de magie sunt compromise din cauza acestui incident.

Nepoatele doresc să se revanșeze pentru cele întâmplate, așa că îl ajută pe unchiul Mumullino să refacă numerele de magie, dar foarte stângace și ratate, își aduc unchiul la disperare. Dar totul e bine, când se termină cu bine și în cele din urmă, reușesc să pună în scenă un număr de magie cu succes!

 

CU VAPORUL PRINTRE STELE

de Matei Vișniec

Ateneul Național Iași

Regia: Aurelian Bălăiță
Asistent regie: Erica Moldovan
Coloana sonoră: Alexandru Neș
Scenografia: Alina Dincă-Pușcașu
Coregrafia: Ancuța Macovei
Video mapping: Cristi Bortoș

Distribuția:

Dumitru Florescu, Florin Gorgos, Mariana Dumitrache, Alexandra Paftală și Gelu Ciobotaru.

Loc de desfășurare: TMMVS
Durată spectacol: 1h15min.

#ProiectCulturalFinantatDeMinisterulCulturii
#ZileleTeatruluiMateiVisniec2024
#ZTMV2024

Teatrul Matei Vișniec Suceava

Teatrul Matei Vișniec Suceava