• Acasă
  • Evenimente
  • Ziua Porților deschise la TMMVS de Ziua Internațională a Teatrului pentru Copii și Tineret

Evenimente

Ziua Porților deschise la TMMVS de Ziua Internațională a Teatrului pentru Copii și Tineret

20 martie este Ziua Internațională a Teatrului pentru Copii și Tineret - Ziua Porților deschise la Teatrul Municipal „Matei Vișniec" Suceava

De asemenea, 20 martie este și Ziua Internațională a Fericirii.

„Fericirea supremă a vieții e convingerea că suntem iubiți.” - Victor Hugo

Azi, într-o zi de 20 martie, 

ne-am deschis porțile pentru aproape 120 de copii și chiar am simțit că suntem iubiți, că teatrul și oamenii care compun poveștile din spatele poveștilor puse în scenă și-au găsit rostul și au ajuns la sufletele celor mai mici iubitori de teatru.

A fost o zi nemaipomenită, care a debutat cu prezența celor mai mici vizitatori de la Grădinița Wabi Sabi din Obcini, am continuat cu clasa a IV-a de la Școala Generală 3, apoi cu clasa a VII-a tot de la Școala Generală 3, iar ultima grupă, și cea mai numeroasă, a adus în teatru copii de la Școala Generală 1 și câțiva copii de la Școala Generală 9 însoțiți de părinți.

Cele 4 tururi au început din foaierul teatrului, după care am vizitat spațiul expozițional, următoarea oprire a fost la bibliotecă unde cei mai curajoși copii au avut ocazia să intre în rolul personajelor, cititind replici din spectacolele puse în scenă în decursul timpului, apoi turul ne-a condus pașii către cabinele costumierelor, cabinele actorilor, iar prin spatele spatele scenei am făcut ultima oprire: chiar pe scenă, acolo unde actorii dau viață personajelor.

Nu au lipsit nici sesiunile de întrebări și răspunsuri, întrebări care au creat emoții, hohote de râs și care ne-au uimit prin maturitatea temelor abordare.

Felicitări și mulțumiri tuturor copiilor care ne-au trecut pragul! Felicitări și mulțumiri tuturor dascălilor și părinților care au îndrumat acești copii să vină la teatru și să descopere întregul traseu care trasformă un text într-un spectacol!

Vă mulțumim pentru vizită și vă mai așteptăm!

Foto credit: Amedeia Vitega


Teatrul Matei Vișniec Suceava

Teatrul Matei Vișniec Suceava