• Acasă
  • Evenimente
  • „Tragicomedia lui Don Cristóbal și a Rositei” la Teatru la Cetate

Evenimente

„Tragicomedia lui Don Cristóbal și a Rositei” la Teatru la Cetate

„Tragicomedia lui Don Cristóbal și a Rositei”  la Teatru la Cetate

În data de 28 august, la ora 19:00 - spectacolul „Tragicomedia lui Don Cristóbal și a Rositei” de Federico García Lorca, regia Zalán Zakariás este invitat la evenimentul TEATRU LA CETATE, organizat de Muzeul Național al Bucovinei. 

„Teatru la Cetate” - un eveniment organizat de Muzeul Național al Bucovinei la care Teatrul Municipal „Matei Vișniec” a fost invitat să participe cu spectacolul „Tragicomedia lui Don Cristóbal și a Rositei” în Cetatea de Scaun a Sucevei.

lecând de la textul celebrului autor spaniol Federico García Lorca, tradus pentru prima dată în limba română, spectacolul „Tragicomedia lui Don Cristóbal și a Rositei” reprezintă o premieră la nivel național.
Zalán Zakariás este un regizor cu experiență, apreciat de lumea teatrală din România. Absolvent al studiilor de regie din cadrul Universității Naționale de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L.Caragiale” București, Zalán Zakariás a debutat cu spectacolul de absolvire „Copiii soarelui”, de Maxim Gorki.

Zalán Zakariás ne vorbește cu entuziasm despre noul spectacol:
„<Tragicomedia lui Don Cristóbal și a Rositei > este o poveste surreală, unde dragostea și lupta pentru voința liberă sunt două elemente foarte importante care înving toate obstacolele ce intervin pe parcurs în viața personajelor. De o adevărată candoare lirică, textul lui Federico García Lorca se bazează pe simplitate, fiind savurat în egală măsură de copii și de adulți.”
Mesajul ascuns în fabuloasa poveste se adresează unui public <între 5 și 105 ani>, așa cum ne spune chiar regizorul, deoarece spectacolul nostru are nenumărate accente de comedie.
„Când problemele financiare apar în familie, tatăl Rositei ia o decizie: Căsătoria este soluția! Rosita se căsătorește cu Don Cristóbal, mafiotul dintre noi, pentru a salva onoarea familiei. Însă lupta împotriva opresiei aduce diferite complicații în poveste. L-am putea numi, de asemenea, un joc distorsionat dintre Romeo și Julieta, în care complotul animalic din poveștile pentru copii dobândește caracteristici umane” afirmă regizorul.

Regia artistică: Zalán Zakariás
Autor: Federico García Lorca
Traducere: Lavinia Seiciuc
Scenografie: Corina Grămoșteanu
Compozitor: Csiki Csaba

Din distribuție fac parte: Bogdan Amurăriței, Răzvan Bănuț, Horia Butnaru, Cristina Florea, Diana Lazăr, Delu Lucaci, Alexandru Marin, Cătălin Ștefan Mîndru, Cosmin Panaite și Clara Popadiuc.

Durata spectacol: 1h20min


Teatrul Matei Vișniec Suceava

Teatrul Matei Vișniec Suceava