Teatrul Municipal "Matei Vișniec" Suceava

Evenimente

La mulți ani, Matei Vișniec!

Într-o notă originală, printr-o ingenioasă așezare a poemului „Doldora de nouă vieți” peste povestea în imagini a unor locuri, din orașul natal și din Suceava, care îi vorbesc peste timp poetului și dramaturgului Matei Vișniec, actorii suceveni au ales să-i trimită acestuia gândurile lor frumoase la împlinirea a 65 de ani, altfel.

O sinergie bună, care îmbracă emoția transmisă cu măiestrie de Diana Lazăr, Cătălin Mîndru, Clara Popadiuc, Horia Butnaru, Cristina Florea, Delu Lucaci, Alexandru Marin, Bogdan Amurăriței și Cosmin Panaite, acesta din urmă strecurând și câteva accente regizorale briante în acest prim material surpriză. Imagine: Mihai Nistor. Text: Matei Vișniec.

Într-un registru la fel de original, actorul sucevean Răzvan Bănuț vine cu o a doua surpriză, printr-un poem-scrisoare, creație proprie, prin care încearcă o metamorfozare a energiilor întunecate în energii solare, într-un aparent dialog cu Matei. O mărturie sinceră a copilului din noi, conturată ca o emoție continuă, presărată cu întrebări existențiale și uneori cu răspunsuri retorice. Imagine: Mihai Nistor. Text și interpretare: Răzvan Bănuț.

Cele două materiale surpriză pe care le postăm acum sunt de fapt o voce comună, prin care echipa teatrului sucevean își dorește să scrie pentru Matei, cu „bulgări de timp”, numărul 65.

LA MULȚI ANI, MATEI VIȘNIEC!

 

 


Teatrul Matei Vișniec Suceava

Teatrul Matei Vișniec Suceava