Teatrul Municipal "Matei Vișniec" Suceava

  • Acasă
  • Evenimente
  • În data de 8 - spectacolul „Cântăreața Cheală” va fi pe scena TMMVS

Evenimente

În data de 8 - spectacolul „Cântăreața Cheală” va fi pe scena TMMVS

În data de 8  - spectacolul „Cântăreața Cheală” va fi pe scena TMMVS

Spectacolul Cântăreața Cheală, de Eugène Ionesco - producție a Teatrului Municipal „Matei Vișniec” Suceava, în regia lui Alex Bogdan și scenografia lui Tudor Prodan, revine pe scena în data de 8 și 9 octombrie 2022, la ora 19:00.

Acest spectacol se joacă cu publicul pe scenă, foarte aproape de actori.

Textul lui Ionesco este format din expresii standard şi clişee verbale tocite, scriitorul inspirându-se se pare de la automatismul expresiilor din manualul de limba engleză, pe care dorea s-o înveţe.

Spectacolul debutează cu monologul doamnei Smith care face o incursiune detaliată în meniul de cină al familiei, în timp ce dl Smith este, aparent, absorbit de lectura unui ziar și total dezinteresat de prezentarea soției sale. La această cină în familie iau parte și copiii celor doi, care sunt niște personaje pline de viață, dar în același timp, niște apariții stranii. Cuplul Smith îi primește în vizită pe domnul şi doamna Martin care descoperă stupefiaţi că sunt soţ şi soţie. Personajele sunt banale și mecanice și folosesc un limbaj aberant, dar cu conotații profunde. Cei patru vor primi mai târziu o vizită din partea Căpitanului de pompieri care întreabă, cu interes, despre posibilele incendii declanşate în oraş, fiind extrem de trist pentru că nimic nu arde nicăieri, întrucât „incendiile se importă mai greu. Prea multe taxe”. Întâlnirea dintre Mary, menajera familiei Smith, care pare o persoană normală și echilibrată și Căpitanul de pompieri este un moment de adevăr, în contrast cu cele două cupluri, care reprezintă tipologii umane lipsite de umanitate și de orice valoare, însă acest moment este unul scurt, din păcate degradarea lumii fiind inevitabilă.

Biletele vor fi puse în vânzare la casieria teatrului și online, pe www.blt.ro.

Pentru rezervări bilete aveți la dispoziție numărul de telefon: 0759.048677 sau adresa de email: bilete@teatrulmateivisniec.ro.
Preț bilete: 40 lei - adulți, 15 lei - studenți și pesnionari, 10 lei - copii și elevi din învățământul preuniversitar .

 

 


Teatrul Matei Vișniec Suceava

Teatrul Matei Vișniec Suceava