Evenimente

GESTICULAR - expoziție de grafică - Sebastian Rațiu

Joi, 18 mai, ora 13:00, în spațiul expozițional al Teatrului Municipal „Matei Vișniec” Suceava a avut loc expoziția GESTICULAR, expoziție de grafică - Sebastian Rațiu.

Au prezentat:
Matei Vișniec - dramaturg
Petru Bejan - critic de artă

Sebastian Rațiu este un cunoscut artist plastic, lucrările sale regăsindu-se în colecții particulare din țară și străinătate. Absolvent al Facultății de Artă Decorativă și Design din Iași, secția Grafică, Sebastian Rațiu expune consecvent în expozițiile de grup ale Uniunii Artiștilor Plastici din România filiala Suceava, expoziții personale, performance-uri și tabere de creație. Paralel cu activitatea de artist plastic, Sebastian Rațiu semnează scenografia unor spectacole ale Teatrului Național din Iași, din Cernăuți și Teatrului Municipal „Matei Vișniec“ Suceava.

„Coleg de breaslă apreciat, respectat pentru spontaneitatea și forța cu care își construiește discursul plastic, prezență remarcabilă pe simeze cu fiecare ocazie, Sebastian Rațiu este un artist apreciat de critica de specialitate pentru expresivitatea și eleganța mesajului artistic prezent în marea majoritate a compozițiilor sale. Studiul atent al corpului uman, structurile plastice spontane și savant compuse, dau expresivitate lucrărilor sale. Preocuparea pentru experimentul tehnic, în scenografii complexe, fac din grafica semnată de Sebastian Rațiu un spectacol aparte și foarte personal.“ - Camelia Sadovei, președinte U.A.P.R. Filiala Suceava.

„Expoziția de față este o interpretare a spectacolului coregrafic al teatrului sucevean „Azilul”, după „Azilul de noapte” al lui Maxim Gorki, în regia lui Alice Veliche. Ca scenograf al spectacolului mi-am dorit să imortalizez stările sufletești ale personajelor de pe scenă, să caut motive plastice de a transpune pe pânză semnificațiile din spatele formelor și mișcărilor.
GESTICULAR este o sinteză emoțională exprimată prin tușe și detalii grafice.“ - Sebastian Rațiu, artist vizual.

Evenimentul beneficiază de intrare liberă în limita locurilor disponibile. Expoziția se poate vizita zilnic, pe perioada festivalului, în intervalul orar 11:00-19:00.

Pentru programul integral al festivalului vă invităm să vizitați pagina de Facebook dedicată acestui eveniment:
Festivalul Internațional Zilele Teatrului Matei Vișniec 2023 https://www.facebook.com/profile.php?id=100091908952095

#ZileleTeatruluiMateiVisniec2023
#ZTMV2023
#ProiectCulturalFinantatdeMinisterulCulturii


Teatrul Matei Vișniec Suceava

Teatrul Matei Vișniec Suceava