Teatrul Municipal "Matei Vișniec" Suceava

  • Acasă
  • Evenimente
  • „Cât mai stau în picioare încă e bine”, de Lucian Vasilescu

Evenimente

„Cât mai stau în picioare încă e bine”, de Lucian Vasilescu

Lucian Vasilescu s-a născut la Ploieşti, la 23 octombrie 1958. Este poet şi jurnalist. A debutat în anul 1995 cu volumul de poezie „Evenimentul zilei – un poem văzut de Lucian Vasilescu”, și a fost distins cu Premiul pentru debut al Asociaţiei Scriitorilor din Bucureşti.

Volumul „Ingineria poemului de dragoste”, publicat în 1996 a primit Marele Premiu al Festivalului Internaţional de Poezie de la Sighetul Marmaţiei şi Premiul Asociaţiei Scriitorilor din Bucureşti.

„aproape. atât de departe. close. so far away” este un volum de poezie publicat în 2009 într-o ediţie bilingvă, română-engleză, care, a primit Premiul Asociaţiei Scriitorilor din Bucureşti și a fost nominalizat la premiile Uniunii Scriitorilor din România.

În februarie 2014 a apărut volumul „Ţara mea, viaţa mea, dragostea mea – despre modesta mea ratare personală”, care a fost tradus și în limba ebraică.
Cum totul e la un click distanță în ziua de azi, oricine poate accesa poezia lui Lucian Vasilescu pe http://www.lucianvasilescu.ro

Mulțumiri fratelui meu, Edward Ștefan Butnaru, pentru montaj.

Actor: Butnaru Horia Andrei
#StareDePoezie #PoezieContemporana


Teatrul Matei Vișniec Suceava

Teatrul Matei Vișniec Suceava