Consiliul Local al municipiului Suceava a aprobat în ședința de luni, 30 iunie, cu 20 de voturi ”pentru” și o abținere regulamentul de organizare al concursului de proiecte de management pentru funcția de manager al Teatrului Municipal „Matei Vișniec” Suceava și numirea, ca interimar, pe o perioadă de șase luni, a actorului Adrian Păduraru. Proiectul a fost inițiat de primarul Vasile Rîmbu și viceprimarul Dan Ioan Cușnir. Consiliul Local a votat totodată Caietul de obiective, contractul de management, precum şi comisiile de concurs şi de soluționare a contestațiilor. În comisia de concurs va fi prezentă din partea Consiliului Local, Anca Gîtlan iar în comisia de soluționare a contestațiilor Cristina Sbîrnea.
Adrian Păduraru îi ia locul Angelei Zarojanu care a deținut funcția cu titlu interimar timp de aproape 4 ani. Ambii au fost prezenți la ședința deliberativului local. Primarul și viceprimarul dar și consilierii locali i-au mulțumit Angelei Zarojanu pentru activitatea depusă aceasta fiind aplaudată la scenă deschisă la propunerea viceprimarului Cușnir. ”Vreau să-i mulțumim sincer doamnei Zarojanu pentru munca depusă în această perioadă, pentru continuitatea proiectului început sub conducerea regretatei Carmen Veronica Steiciuc și pentru devotamentul față de această instituție. Meritele domniei sale sunt recunoscute public așa cum este și firesc”, a declarat Rîmbu.
”Pentru laudatio adus doamnei, efortului, însuflețirii și emoțiilor pe care le-a transmis doamna Zarojanu în acești ani de interimat îmi permiteți să o aplaud la scenă deschisă și vă rog să o aplaudăm toți. Meritați aplauzele și vă mulțumim pentru tot ceea ce ați făcut”, a transmis Cușnir.
Noul manager interimar, Adrian Păduraru, a rememorat momentele din trecut când a activat ca actor la Suceava și a ținut să sublinieze că teatrul la Suceava e un proiect al său în care crede foarte mult. ”Uneori în afara scenei e mai greu decât pe scenă. E o emoție dată de două momente din treecut: 1984 când s-a înființat secția Suceava a Teatrului Național din Iași. Am fost primul dintre cei care au ales Suceava în detrimentul Piatra Neamțului ceea ce la vremea respectivă pentru noi studenții de la IATC era culmea a ceea ce îți puteai dori. Apoi acum niște ani în urmă cam 15 ani am încercat să reluăm teatrul la Suceava când s-au făcut două spectacole nu cele mai potrivite alese. Primul spectacol a fost ”Plicul” de Rebreanu și nu a fost foarte potrivit în relația cu autoritățile dar eram destul de puști iar regizorul era un conconformist și ne-am autosabotat atunci șansa de a reface teatrul la Suceava. Apoi el s-a înființat și m-am bucurat foarte mult. Am fost de câteva ori aici. Cred că fără să spun vorbe mari Suceava merita teatru. Face parte din existența normală a Sucevei mai ales că nu există în afară de Ansamblul ”Ciprian Porumbescu” altceva profesionist în Suceava în domeniul artelor spectacolului. Pe de altă parte emoția mea se referă nu la acest moment ci la ceea ce sper să poată fi viitorul de la cel foarte apropiat la cel mediu și mai ales la ceea ce peste o vreme am putea da șansa celor care vin după noi să le pregătim cu dăruire terenul. Teatrul la Suceava e un proiect al meu în clipa asta în care cred foarte mult. Mai mult de atât o să vedem în perioada de interimat și real care sunt compatibilitățile cu artiștii din teatru, cu personalul tehnic, administrativ, cu mediul administrativ, cu mediul de afaceri, cu mediul universitar și preuniversitar și în cazul în care veți considera că eu sunt protrivit pentru proiect și eu voi considera că proiectul este potrivit pentru mine în acest moment de viață. Dacă va fi așa vom merge mai departe și sper să ne aducem aminte cu bucurie de acest moment”, a transmis Păduraru.