Municipal Theatre "Matei Vișniec" Suceava

  • Home
  • Events
  • Un playboy de peste deal - eveniment online

Events

Un playboy de peste deal - eveniment online

Un playboy de peste deal - eveniment online

DUMINICĂ, 3 IANUARIE 2020 LA 19:00 UTC+02 - 23:00 UTC+02

Primul spectacol al anului 2021 ne aduce în prim-plan povestea unui tânăr plecat de-acasă a cărui ispravă, pe care o trâmbițează tuturor, este că și-ar fi omorât tatăl. Există un tâlc în povestea asta atâta vreme cât sătenii din Ballyliford, preferă mai degrabă să „se bucure” de năstrușnica întâmplare demnă de un adevărat erou, decât să condamne fapta imorală și reprobabilă. Ba mai mult, o asemenea grozăvie pare că poate stârni trăiri romantice.

Spectacolul va fi disponibil pentru vizionare timp de 4 ore, începând cu ora 19:00.

Spectacolul „Un playboy de peste deal”, în regia Antonellei Cornici, este o adaptare a regizorului după piesa The Playboy of the Western World de John Millington Synge, unul dintre cei mai reprezentativi dramaturgi ai literaturii irlandeze. Opera lui ilustrează viața rurală grea a începutului de secol XX, iar textul original este considerat o capodoperă a Renașterii literare irlandeze.

Cum spune și textul, „Ballyliford e un sat mic din Irlanda, așezat între dealuri și văi, cu păduri fantomatice, cu stânci misterioase sculptate de vânturi și ploi, cu case puține, micuțe, viu colorate, un loc pe care nu-l vei găsi niciodată, pentru că aici s-a oprit cerul. Ballyliford e un ținut magic. Nopțile sunt reci și pline de stele. Pădurea se face neagră sau purpurie, șoptește și cântă. Bellyliford e un ținut al elfilor… oamenii de aici sunt veseli, beau multă bere bună, iubesc și râd cu tot sufletul…”

Distribuție:
Cătălin Ștefan Mîndru - Christy Mahon
Cosmin Panaite - Elf
Ionuț Cornilă - Michael James, hangiu
Delu Lucaci - Pegeen
Horia Andrei Butnaru - Shawn Koogh
Cristina Florea - Văduva Quin
Dumitru Năstrușnicu - Mahon, tatăl lui Christy
Diana Lazăr - Nelly
Clara Popadiuc - Sara
Alexandru Marin - Jimmy

 

Echipa de producție:
Regia: Antonella Cornici
Scenografia: Alina Dincă Pușcașu
Compoziție și ilustrație muzicală: Șerban Ursachi
Coregrafie: Victoria Bucun
Video & Light design: Lucian Moga
Regia tehnică: Sebastian Rațiu

Regizorul Antonella Cornici este lector univ. dr. la Facultatea de Regie din cadrul Universității de Arte „George Enescu” Iași, dar experiența sa în domeniul spectacolului a început pe scenă, ca actor. De-a lungul anilor, a montat la Timișoara, Arad, Petroșani, Turda, Piatra Neamț, Botoșani, Iași și a participat la numeroase turnee în țară și în străinătate. În 2004, regizorul Antonella Cornici a primit Medalia „Meritul Cultural”, clasa a III-a, categoria „Arta Spectacolului”, ordin oferit de Președintele României.

Durata spectacol: 1h 25 min.

Prețul unui bilet online: 20 de lei
Biletele vor fi disponibile la vânzare pe www.blt.ro, iar vizionarea acestui spectacol se va realiza prin contul deschis pe această platformă.


Matei Vişniec Theatre

Matei Vişniec Theatre