• Home
  • Events
  • SCLAVI pe scena Teatrul Municipal „Matei Vișniec" Suceava - 30 martie

Events

SCLAVI pe scena Teatrul Municipal „Matei Vișniec" Suceava - 30 martie

SCLAVI pe scena Teatrul Municipal „Matei Vișniec" Suceava - 30 martie

Joi, 30 martie 2022, de la ora 19:00, sunteți invitați la spectacolul „Sclavi” de Maria Manolescu Borșa în regia lui Cosmin Panaite.

Montarea propune publicului o experiență intimă, incluzivă, în care dispunerea locurilor spectatorilor chiar în decorul spectacolului şi apropierea de actori vor intensifica emoţiile şi senzaţiile tuturor participanţilor. Spectacolul vorbeşte despre libertăţi, dorinţe, realităţi percepute diferit de fiecare dintre noi, iluzii, ochi închişi, despre raporturi de forţe şi jocuri de putere.

Prin acest demers artistic, echipa de tineri creatori lansează publicului o invitaţie la dialog şi reflecţie. Où va le monde?

„Sclavi este încă una dintre lumile posibile pe care le propun atenţiei spectatorilor de teatru. Neliniştea pe care am simţit-o timp de câţiva ani faţă de textul Mariei Manolescu Borșa s-a materializat în acest proiect, desfăşurat sub semnul coincidenţelor şi al cercurilor care se închid. Spectacolul reprezintă atitudinea mea emoţională faţă de lumea în care trăiesc. Invit publicul să petrecem împreună un timp comun, conştienţi că luăm parte la un aici şi acum. Timpul prezent. România.” (Cosmin Panaite, regizor). 

Textul Mariei Manolescu Borșa este o ficţiune inspirată dintr-un caz real, petrecut în judeţul Galaţi, intrat în atenţia procurorilor în anul 2012. Subiectul de la care dramaturgul a pornit îşi dovedeşte din nefericire actualitatea, întrucât în luna ianuarie 2022 un alt caz de sclavie a intrat în atenţia DIICOT, de această dată în judeţul Mureş.

Sclavi, de Maria Manolescu Borșa

Regia artistică: Cosmin Panaite

Scenografie: Réka Oláh

Atmosferă sonoră: Oana Hodade

Mișcare scenică: Andreea Belu

Grafică: Benedek Levente

Distribuția: Horia Andrei Butnaru

Diana Lazăr

Costin Bucătaru

Cătălin Ștefan Mîndru

Cristina Florea

 

Biletele vor fi puse în vânzare atât online, pe www.blt.ro, cât și la casieria teatrului.

Prețul unui bilet este: 40 de lei - preț întreg / 15 lei - studenți și pensionari / 10 lei - elevi învățământ preuniversitar.

Limita de vârstă: 15+


Matei Vişniec Theatre

Matei Vişniec Theatre