• Acasă
  • Stiri
  • Spectacolul “Trenul de noapte” ajunge la Gara Burdujeni

Stiri

Spectacolul “Trenul de noapte” ajunge la Gara Burdujeni

Spectacolul “Trenul de noapte” ajunge la Gara Burdujeni - Trenul de noapte

Sucevenii sunt așteptați la finele acestei săptămâni, în zona Gării Burdujeni, la o nouă serie de spectacole neconvenționale a tinerei echipe a Teatrului Municipal „Matei Vișniec”. Astfel, sâmbătă 27 august și duminică 28 august, de la ora 20.00, va avea loc spectacolul “Trenul de noapte”, după o piesă scrisă de Ioan Groșan, în regia artistică a lui Octavian Jighirgiu. Reprezentația va avea loc pe str. Nicolae Iorga nr.7, vizavi de Hotelul Residenz, între Gara Burdujeni și pasarela CFR.

Evenimentul este organizat de Teatrul Municipal “Matei Vișniec”, Primăria și Consiliul Local Suceava, cu cu sprijinul Clubului Rotary Suceava – Bucovina.

Produs al unei conştiinţe postmoderniste “Trenul de noapte” invită spectatorul la o investigare a propriilor abisuri, drame interioare și a condiţiei umane. Conceput pentru un spațiu inedit, spectacolul oferă publicului șansa de a intra în lumea onirică a spațiului transtemporal, rupt de banalul cotidian, propunând o formă de metateatru.

Autorul piesei, prozatorul, eseistul şi dramaturgul Ioan Groşan a devenit cunoscut prin publicarea a două volume de povestiri de excepţie, Caravana cinematografică (1985) şi Trenul de noapte (1989), cărţi de referinţă care au marcat o epocă şi care l-au transformat într-unul din cei mai importanţi prozatori ai generaţiei sale.

Octavian Jighirgiu este profesor de teatru la Universitatea de Arte “George Enescu” din Iași și regizor cu o bogată experiență.


Teatrul Matei Vișniec Suceava

Teatrul Matei Vișniec Suceava