• Acasă
  • Stiri
  • Actualizări cu privire la desfășurarea evenimentelor în aer liber!

Stiri

Actualizări cu privire la desfășurarea evenimentelor în aer liber!

Actualizări cu privire la desfășurarea evenimentelor în aer liber!

În data de 20 mai 2021, a fost publicat Ordinul pentru modificarea și completarea anexei la Ordinul Ministrului Culturii și al Ministrului Sănătății nr. 3245/1805/2020 privind măsurile pentru prevenirea contaminării cu noul coronavirus SARS-CoV-2 și pentru asigurarea desfășurării activităților în condiții de siguranță sanitară în domeniul culturii, în Monitorul Oficial Numărul 0525.


Ordinul menționat implică o serie de modificări pentru evenimentele în aer liber, printre care le menționăm pe cele mai importante:
- Acolo unde se vor putea organiza spectacole, concerte, festivaluri publice şi private sau alte evenimente/acţiuni culturale în aer liber, spațiul se va organiza astfel încât să permită prezența a cel mult 500 de spectatori, cu asigurarea unei suprafețe de 2mp pentru fiecare persoană.

-Participarea la evenimentele culturale în aer liber este permisă doar pentru persoanele care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, persoanele care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid nu mai vechi de 24 de ore.

- Organizatorul va asigura verificarea dovezilor medicale prezentate de către fiecare participant, pentru îndeplinirea condițiilor de acces, iar minorii vor fi exceptați de la prezentarea acestor dovezi medicale. De asemenea, minorii de peste 5 ani vor fi obligați să poarte mască.

Totodată, ordinul menționat actualizează și modul de desfășurare a evenimentelor de tip drive-in:

-În judeţele/localităţile unde incidenţa cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile este mai mare de 3/1000 de locuitori, organizarea şi desfăşurarea spectacolelor de tipul drive-in sunt interzise.

-Accesul în cadrul acestor evenimente se va face exclusiv cu autoturismul, cu condiţia ca ocupanţii unui autovehicul să fie membrii aceleaşi familii sau grupuri de până la 4 persoane, iar participarea este permisă doar pentru persoanele care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, persoanele care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid nu mai vechi de 24 de ore. 

Mai mult, se va permite organizarea de cursuri de instruire şi workshopuri pentru adulţi, inclusiv cele organizate pentru implementarea proiectelor finanţate din fonduri europene, cu un număr de participanţi de maximum 50 de persoane în interior şi de maximum 200 de persoane în exterior, cu asigurarea unei suprafeţe de 2 mp pentru fiecare persoană, cu respectarea normelor de sănătate publică stabilite în ordinul ministrului sănătăţii, dacă incidenţa cumulată la 14 zile din judeţ/localitate este mai mică sau egală cu 3/1.000 de locuitori.


Teatrul Matei Vișniec Suceava

Teatrul Matei Vișniec Suceava