Repertoriu

Tragicomedia lui Don Cristóbal și a Rositei

Distribuție
Regie Zalán Zakariás
Autor Federico García Lorca
Scenografia Corina Grămoșteanu
Compozitor Csiki Csaba
Traducere si Adaptare Lavinia Seiciuc

Actori Bogdan Amurăriței
Răzvan Bănuț
Horia Andrei Butnaru
Cristina Florea
Diana Lazăr
Delu Lucaci
Alexandru Marin
Cătălin Ștefan Mîndru
Cosmin Panaite
Clara Popadiuc
Program
Nu există program pentru acest spectacol !

Plecând de la textul celebrului autor spaniol Federico García Lorca, tradus pentru prima dată în limba română, spectacolul „Tragicomedia lui Don Cristóbal și a Rositei” reprezintă o premieră la nivel național.
Zalán Zakariás este un regizor cu experiență, apreciat de lumea teatrală din România. Absolvent al studiilor de regie din cadrul Universității Naționale de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L.Caragiale” București, Zalán Zakariás a debutat cu spectacolul de absolvire „Copiii soarelui”, de Maxim Gorki.

Zalán Zakariás ne vorbește cu entuziasm despre noul spectacol:
„<Tragicomedia lui Don Cristóbal și a Rositei > este o poveste surreală, unde dragostea și lupta pentru voința liberă sunt două elemente foarte importante care înving toate obstacolele ce intervin pe parcurs în viața personajelor. De o adevărată candoare lirică, textul lui Federico García Lorca se bazează pe simplitate, fiind savurat în egală măsură de copii și de adulți.”
Mesajul ascuns în fabuloasa poveste se adresează unui public <între 5 și 105 ani>, așa cum ne spune chiar regizorul, deoarece spectacolul nostru are nenumărate accente de comedie.
„Când problemele financiare apar în familie, tatăl Rositei ia o decizie: Căsătoria este soluția! Rosita se căsătorește cu Don Cristóbal, mafiotul dintre noi, pentru a salva onoarea familiei. Însă lupta împotriva opresiei aduce diferite complicații în poveste. L-am putea numi, de asemenea, un joc distorsionat dintre Romeo și Julieta, în care complotul animalic din poveștile pentru copii dobândește caracteristici umane” afirmă regizorul.

Zalán Zakariás a colaborat cu teatrul sucevean și în cadrul proiectului „Procesul comunismului prin teatru” - spectacol lectură, desfășurat anul trecut, în luna decembrie, cu ocazia împlinirii a 30 de ani de la căderea comunismului.

Dintre spectacolele montate de Zalán Zakariás amintim: „Testosteron” (Godot Café – Teatru - 2014), „Migraaanți sau prea suntem mulți în aceeași barcă” (2018), „Occident Express” (2019), „Revizorul” (Teatrul Tineretului Piatra Neamț - 2019).
A colaborat cu Teatrul Național din Budapesta, Opera Maghiară din Cluj – Napoca, Teatrul Tineretului Piatra Neamț, Godot Café – Teatru București, Teatrul Szigligeti Oradea, iar penrtru o vreme a fost Director artistic la Teatrul Tomcsa Sándor din Odorheiu Secuiesc. În prezent este angajat ca regizor la Teatrul Tamási Áron din Sfântu Gheorghe.


Regia artistică: Zalán Zakariás
Autor: Federico García Lorca
Traducere: Lavinia Seiciuc
Scenografie: Corina Grămoșteanu
Compozitor: Csiki Csaba

Distribuție:

Bogdan Amurăriței - Servitorul / Un flăcău

Răzvan Bănuț - Don Cristóbal

Horia Butnaru - Cocoliche

Cristina Florea - Țânțarul

Diana Lazăr - Caracatița

Delu Lucaci - O oră

Alexandru Marin - Fígaro, Un flăcău

Cătălin Ștefan Mîndru - Tatăl Rositei / Espantanublos / Pisălogu’

Cosmin Panaite - Currito

Clara Popadiuc - Rosita

Durata spectacol: 1h20min

Spectacol produs în Stagiunea 2019 - 2020. Data premierei: 18 iulie 2020.

Vă așteptăm, cu drag, la prima producție în aer liber a Teatrului Municipal „Matei Vișniec” Suceava, în contextul noilor condiții impuse de pandemie!

Teatrul Matei Vișniec Suceava

Teatrul Matei Vișniec Suceava