Teatrul Municipal "Matei Vișniec" Suceava

Spectacol invitat

Pisica verde

Distribuție
Regie Cosmin Panaite
Autor Elise Wilk
Program
Nu există program pentru acest spectacol !

Pisica verde, de Elise Wilk, în regia lui Cosmin Panaite,  spectacolul Teatrului Studențesc Fabulinus, a fost realizat de Universitatea “Ştefan cel Mare” și Casa de Cultură a Studenților Suceava. Este un spectacol în care actorii se adresează direct publicului și ne prezintă povestea unor tineri care împărtășesc o experiență majoră, care le va schimba viața pentru totdeauna, o poveste despre evadarea din cotidian în realități paralele.

„Ți-ai imaginat vreodată o pisică verde? Să ştii că e o chestie cât se poate de frumoasă, crede-mă pe cuvânt. Nu ştiu cum să-ţi explic. Imaginează-ţi o pisică normală. Cu dungi sau simplă. Și după aia gândeşte-te la aceeaşi pisică, numai că verde. Arată super mişto, cumva ireal.” Elise Wilk.

Regia: Cosmin Panaite

Autor: Elise Wilk

Distribuția: Teona Stavarachi, Lilian-Mihai Nistor, Carolina Neagu, Artiom Creț,

                   Luminița Andruh, Ludmila Mihai, Felicia Mălai, Bianca Avram

Elise Wilk autoarea piesei de teatru Pisica verde este unul din dramaturgii români reprezentativi ai scenei contemporane de teatru. Spectacole pe textele ei au fost montate în teatre din București, Iași, Cluj-Napoca, Timișoara, Sibiu, Târgu Mureș, Craiova, dar și în străinătate. Dramaturgia ei se adresează în special publicului tânăr, principalele teme abordate în scrierele sale fiind adolescența, singurătatea, dragostea sau familia. Pisica verde, scrisă în 2012 a fost tradusă  în șapte limbi străine, a fost jucată cu succes atât în cel mai mare teatru din Elveția, Schauspielhaus din Zürich, cât și în Teatrul Luceafărul din Iași, sau montată la Teatrul Național Radiofonic din București ori la postul național de radio elvețian, SRF.

Cosmin Panaite, actor al Teatrului Municipal Matei Vişniec din Suceava, este regizorul și coordonatorul acestui proiect al Teatrului Studențesc Fabulinus, realizat de Universitatea Ştefan cel Mare și Casa de Cultură a Studenților. Este absolvent al studiilor de Master (2015) și Licențiat în Actorie (2010)  al Facultății de Teatru din cadrul Universității de Arte George Enescu, Iași.

 Îl puteți vedea pe actorul Cosmin Panaite în spectacolele de la Teatrul Municipal Matei Vișniec din Suceava, cum ar fi:  3 surori în regia lui Catinca Drăgănescu, Un playboy de peste deal, regizat de Antonella Cornici și Fernando Krapp mi-a scris această scrisoare, montat de Alexander Hausvater.

 La Teatrul Național din Iași a colaborat pentru mai multe spectacole, dintre care amintim: Cafeneaua(2016), Un dușman al poporului(2016), Joc de pisici(2016), Și acum(2015), Metamorfoza(2015), Schimbarea(2015), Onarabili în direct(2014), Golem(2013), Pălăria florentină(2013). În 2015 a mai jucat și în spectacolele Restituțio Benjamin Fondane  regizat de  Octavian Jighirgiu – Asociația ARTES Iași și în  Lumi posibile, în regia lui  Theodor-Cristian Popescu la Teatrul FIX din Iași.

INTRAREA LIBERĂ!

Teatrul Matei Vișniec Suceava

Teatrul Matei Vișniec Suceava