Teatrul Municipal "Matei Vișniec" Suceava

Spectacol invitat

Motanul încălțat

Motanul încălțat
Distribuție
Autor Charles Perrault
Regie Ciprian Huțanu
Program
Nu există program pentru acest spectacol !

Motanul încălțat, după Charles Perrault este un spectacol pentru copii al Teatrului Municipal „Bacovia” Bacău

Regie, scenariu, ilustrație muzicală: Ciprian Huțanu
Scenografie și păpuși: Gavril Siriteanu
Video-mapping: Andrei Cozlac & Silviu Apostol
Asistent regie: Giuseppe Torboli
Regie tehnică: Adrian Costraș

Distribuție: Andi Andriucă, Tiberiu Gabor Bitere, Giuseppe Torboli, Mihai Chihaia, Marlene Duduman, Andreea Sandu, Ilinca Istrate, Marian Puiu Gheorghiu și Tudor Hurmuz

”Motanul încălțat”, în viziunea regizorului Ciprian Huțanu, este un spectacol experiment, non-verbal, cu un decupaj scenic inedit, construit parțial pe structura unei producții cinematografice, cu sprijinul creatorilor ieșeni Andrei Cozlac și Silviu Apostol, care au realizat un video-mapping cu mare impact la public.
Alături de artiștii păpușari ai Secției de Animație, din distribuția spectacolului face parte, pentru prima dată într-o producție cu păpuși, actorul băcăuan Tudor Hurmuz, de la Secția Dramă a Teatrului, care s-a integrat perfect în povestea imaginată de regizor.
Scenograful Gavril Siriteanu a creat păpuși captivante, de mari dimensiuni, pentru mânuirea cărora a fost nevoie de un efort de echipă.
Regizorul Ciprian Huțanu, despre spectacolul ”Motanul încălțat”:
„E un spectacol gândit pentru întreaga familie, în care copilul are zona lui de interes, iar adultul, partea lui. Am construit spectacolul, cu accent pe jocul păpușii, am adus actorul în zona animației altfel decât se face în mod clasic. E o formă nouă pe care-o dau eu acestui spectacol, prin modul în care decupez imaginile - un anumit decupaj scenic făcut din sufită - care e, inclusiv pentru mine, o zonă de experiment. E o idee pe care-o am de multă vreme, n-am găsit nici locul, și nici textul în care să pot topi această formă, pe care o prezint acum cu ”Motanul încălțat”. E un spectacol non-verbal - asta este o altă noutate - e forma de teatru pe care eu o iubesc cel mai tare, cea fără text, cele mai importante spectacole pe care le-am făcut au fost fără text. Eu nu concep un spectacol care să nu miște ceva în creierul, în sufletul omului, și să-l transforme, sper eu, în ceva, mai bun. ”Motanul încălțat” este primul spectacol non-verbal pe care-l fac într-un teatru de stat în 15 ani. E un risc pe care nu l-am vrut, nu l-am asumat, până-acum”.

Biletele vor fi puse în vânzare pe www.blt.to.

Spectacolul va fi disponibil pentru vizionare timp de 3 ore, începând cu ora 11:00, prin contul deschis pe aceasta platformă.

Prețul unui bilet este de 10 lei.

#ZTMV2021

Teatrul Matei Vișniec Suceava

Teatrul Matei Vișniec Suceava