Teatrul Municipal "Matei Vișniec" Suceava

Spectacol invitat

Ce silence entre nous (Tăcerea dintre noi)

Distribuție
Autor Mihaela Michailov
Regie Matthieu Roy
Program
Nu există program pentru acest spectacol !

Tăcerea dintre noi spune povestea unor relații complicate mame-fiice, relații dependente de contexte sociale și politice.
Tăcerea dintre noi explorează poetic și politic fisuri transgeneraționale, anxietăți moștenite, vulnerabilități mocnite și adevăruri rostite pe jumătate.
Tăcerea dintre noi lasă loc unor întrebări dureroase, care au fost mereu amânate. Pentru că fiicelor le-a fost teamă să le pună. Pentru că mamele nu le-au dau niciodată timp să se audă.
Tăcerea dintre noi adună laolaltă povești ale unor întâlniri dintre mame și fiice care se revoltă împotriva istoriilor biblice și încearcă să își scrie propria istorie. Povești ale supraviețuirii și împuternicirii. Povești ale grijii și empatiei. Povești ale credinței în cele care au schimbat lumi.
de Mihaela Michailov

Traducere în limba franceză: Alexandra Lazarescou
Cu: Katia Pascariu, Ysanis Padonou et Iris Parizot
Regia: Matthieu Roy
Consilier artistică: Johanna Silberstein
Concept spațiu: Bruce Clarke (artist vizual)
Lumini: Manuel Desfeux
Costume: Alex Costantino
Spațiu sonor: Grégoire Leymarie
Construcție decor: Thomas Elsendoorn & Alain Pinochet
Producție: Compagnie Veilleur®
Coproducție: Scène nationale d’Aubusson, Théâtre de Thouars - Scène conventionnée, Théâtre de l'Union - CDN de Limoges, Les Francophonies - Des écritures à la scène, OARA.
Un proiect susținut de Institut Français, regiunea Nouvelle-Aquitaine și La Maison Maria Casarès.
Cu participarea artistică a Jeune Théâtre National (JTN) și Centrul de Teatru Educațional Replika.

Katia Pascariu, artista premiată recent cu distincția „Gopo“ pentru cel mai bun rol principal feminin pentru anul 2021 – pentru rolul din filmul „Babardeală cu bucluc sau porno balamuc”  regizat de Radu Jude este inclusă de criticii de film pe lista celor buni actori ai anului 2021 în revista „New York Times. Lăudată de producătoarea Ada Solomon drept ”o actriță excepțională”, Katia Pascariu e cunoscută mai cu seamă în lumea teatrului, dar și pentru activitatea de trainer și cea de manager cultural. Nominalizată în 2007 la Premiul UNITER pentru debut, pentru rolul din spectacolul „Vitamine” jucat la Teatrul Mic din Bucureşti, Katia Pascariu joacă, din 2016, la Teatrul Evreiesc de Stat din București.
În cinema a mai jucat în producția „După dealuri” de Cristian Mungiu, „Schiţa unui sfârşit ” de Georgiana Madin.
Menționăm câteve piese de teatru în care a avut roluri principale în ultimii ani: WORK. NO TRAVEL, regie Bobi Pricop, „Originea lumii”, după „O cameră doar a ei” de Virginia Woolf, de Irina Gîdiuță/Paul Dunca/ Carmen Lopăzan/ Katia Pascariu – producție O2G & Galeria 26 – BUCUREȘTI, nov. 2019, „Toată liniștea din lume” de Mihaela Michailov și Radu Apostol, regia Radu Apostol.
Mihaela Michailov este unul dintre cei mai importanți dramaturgi din România. Critic de teatru, scriitor, artist comunitar, Miheala Michailov predă la masteratul de scriere dramatică și de pedagogie la Universitatea de Artă Teatrală și Cinematografică I. L. Caragiale din București.
A participat la burse și rezidențe de dramaturgie oferite de către Royal Court Theatre, Londra, Lark Theatre, New York, Récollets – Centru Internațional de rezidențe artistice, Paris. A scris analize teatrale în revistele și publicațiile: Observator cultural, Dilema Veche, Suplimentul de Cultură, Scena.ro.

 

Teatrul Matei Vișniec Suceava

Teatrul Matei Vișniec Suceava