Teatrul Municipal "Matei Vișniec" Suceava

Spectacol invitat

Atelier Singing Bodies - The Moebius Body

Atelier Singing Bodies - The Moebius Body
Distribuție
Productie Indie Box
Program
Nu există program pentru acest spectacol !

Asociația IndieBox și Asociația Petec București împreună cu Teatrul Municipal „Matei Vișniec” Suceava organizează, în perioada 22 – 24 iunie, turneul Bodies on the Move - un proiect dedicat dansului contemporan. Turneul conține reprezentații cu spectacolele Moving Fields, care va avea loc în data de 22 iunie și Singing Bodies' Trilogy – performance de dans contemporan programat în data de 23 iunie, precum și ateliere și intervenții în stradă inspirate din tematica spectacolelor.

Atelier Singing Bodies - The Moebius Body

Atelierele propun o explorare a potențialelor ritmice și melodice individuale, precum și a corpului în spațiul social și a relațiilor pe care acesta le are cu peisajul sonor al orașului. Dăm o formă fizică sunetelor și speculăm ceea ce nu se aude: muzica internă a fiecăruia dintre noi, muzica din celălalt, muzica încastrată în arhitectura spațiului, în încărcătura sa emoțională sau narativă. Vom porni de la conștientizarea propriei voci, de la relația ei cu spațiul și corpurile care îl populează. Conceptul de muzică este folosit doar pentru a traduce un tip de comunicare nonliniară și directă între conștiință și expresie.

Cum rezonează corpul cu ceea ce îl înconjoară? Cum se mișcă în relație cu sunetele aleatorii din oraș? Cum se transformă corpul în mișcare când este foarte atent la ceea ce aude, la ceea ce vede? Cum se modifică simțul vizual după ce a fost antrenat simțul auditiv?

În cadrul atelierului Singing Bodies veți crea relații între corpul vostru și sunete, apoi între corp și percepția spațiului. Corpul va deveni un transformator de sunete pe care le auziți și de spații pe care le traversați.

Atelierul se va compune din două părți. În prima parte veți construi un dialog cu corpul din interior, cu ceea ce percepeți cu ochiul intern. Veți simți și mișca sistemele corpului ca fascia, oasele și mușchii în relație cu gravitația. Apoi veți descoperi cântecul care face țesuturile să vibreze. În a doua parte veți lucra cu un corp în relație cu alte spații și cu sunetele din spațiile respective. La sfârșit veți mișca jonglând cu atenția între interior și exterior, folosind ochii uneori închiși, alteori deschiși.

Valentina de Piante, cea care susține Atelierul Singing Bodies, este cadru didactic al UNATC, doctor în Teatru și Artele Spectacolului, coordonator de proiecte, coregraf, cercetător și performer. Singurul profesor din țară cu expertiza ATM și FI în metoda Feldenkrais®, metodă de reorganizare a schemelor neuromotrice, Valentina de Piante predă laboratoare de scriere coregrafică și educație somatică, fiind invitată în diverse universități și platforme de cercetare pedagogică cum ar fi: în 2009 a participat la evenimentul TTT – Teaching the Teachers – București și în 2013 la TTT – Budapesta.

!! Atelierul gratuit este destinat adulților amatori, iar experiența anterioară în dans nu este necesară.
** Pentru a te înscrie la atelier, trimite un e-mail la adresa contact@indiebox.ro, în care să menționezi atelierul "Singing Bodies", numele tău și datele de contact (telefon).

** „Bodies on the Move” este un proiect co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național si nu reprezintă în mod necesar poziţia AFCN. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.

Teatrul Matei Vișniec Suceava

Teatrul Matei Vișniec Suceava