Teatrul Municipal "Matei Vișniec" Suceava

  • Acasă
  • Evenimente
  • ZILELE TEATRULUI MATEI VIȘNIEC 2019 SE APROPIE DE SFÂRȘIT

Evenimente

ZILELE TEATRULUI MATEI VIȘNIEC 2019 SE APROPIE DE SFÂRȘIT

Din culisele zilei de miercuri, 28 mai 2019, a festivalului, am avut prilejul să fim alături de colegul nostru, Cosmin Panaite care a regizat spectacolul ȚÎBA - al Teatrului Studențesc Fabulinus, care a avut loc la USV - Auditorium Joseph Schimdt, un discurs ironic și autoironic despre teatru și metehnele sale, descrie experiența de lucru pentru un spectacol și dezvăluie din culisele relației dintre un regizor și actori.

Invitatul nostru din seara de 28 mai 2019, pe scena TMMVS în cadrul Zilelor Teatrului Matei Vișniec a fost Teatrul Regina Maria din Oradea cu spectacolul Scripcarul de pe acoperiș.

Spectacolul  a ajuns la Suceava grație unei frumoase colaborări dintre două festivaluri importante din Suceava: Zilele Teatrului Matei Vișniec 2019 și Festivalul dedicat Zilei Limbii și Teatrului Idiș.

Scripcarul pe acoperiş - un musical de Joseph Stein după povestirile lui Shalom Alecheim, regia Korcsmáros György -  este un spectacol fără vârstă, un musical clasic, care a fost jucat pe Broadway din 1964, rămânând unul dintre cele mai longevive spectacole pe această scenă.


Lăsăm aici câteva din fotografiile evenimentelor care au avut loc și vă așteptăm, cu drag,în ultima zi a festivalului!

Mulțumim sponsorilor, fără de care festivalul nu ar fi avut aceeași culoare! 


Teatrul Matei Vișniec Suceava

Teatrul Matei Vișniec Suceava