Evenimente

Variațiuni muzicale în festival - Fanfara Bucovina Art

Variațiuni muzicale în festival cu Fanfara Bucovina Art este un eveniment găzduit de Festivalul Internațional Zilele Teatrului „Matei Vișniec” şi Teatrul Municipal „Matei Vișniec" Suceava și va avea loc joi, ora 17:00, în  rondul din fața Teatrului Municipal „Matei Vișniec” Suceava.

Din anul 2004, la inițiativa Prof. Ghiocel Cioltan și cu sprijinul Primăriei Municipiului Suceava , ia ființă „FANFARA BUCOVINA ART” ce activează anual în spectacole de promenadă în parcurile orașului Suceava, cât și la ceremonii militare și religioase organizate de Centrul Militar Județean în parteneriat cu Primaria Suceava, cu prezența oficialităților orașului și al județului. Muzica de fanfară reprezintă un gen muzical, cântat de o formație alcătuită din diverse instrumente de suflat și percuție. Din punct de vedere istoric, fanfarele au fost prezente la ceremonii de încoronare unde muzica trebuia să fie introductivă, suficient de tare pentru a îndrepta atenția audienței către evenimentul central și de a conferi un sentiment de importanță momentului.

Muzica fanfarelor moderne o regăsim astăzi ca muzica de promenadă, la începutul programelor de televiziune și radio prin intonarea imnului național și este admirată la parade militare sau la diverse evenimente oficial. Publicul larg rezonează cu melosul muzicii de fanfară, este apreciat și îndrăgit, iar anual la nivelul județului nostru se organizează un festival concurs al fanfarelelor țărănești, participând și concurenți din județele învecinate. În cele din urmă, fanfara continuă să fie unul dintre cele mai vechi genuri muzicale din lume, iar utilitatea sa atât de practică și de o importanță semnificativă de tipul celor enumerate mai sus indică faptul că istoria fanfarei se scrie și în prezent și va dăinui și de acum încolo.

Membrii formației:

Trompetă: Marius Văleanu, Jitaru Giovani,
Pînzar Florin, Munteanu Ovidiu, Roznovan Laurențiu
Clarinet: Ciogole Alexandru, Irimesei Silviu, Munteanu Iustin
Saxofon: Ciobanu Alex, Onică Alex, Stamate Ovidiu
Bass: Diaconescu Cosmin, Pastor Florin
Trombon: Oloieri Cătălin, Ghenadie Kaptari
Percuție: Baicu Milu, Avasiloaie Gheorghe, Rusu Alin

DIRIJORI:
Prof. Ghiocel Cioltan
Prof. Ovidiu Munteanu
Plt.adj. Marius Văleanu

Evenimentul beneficiază de intrare liberă în limita locurilor disponibile.

Pentru programul integral al festivalului vă invităm să vizitați pagina de Facebook dedicată acestui eveniment:
Festivalul Internațional Zilele Teatrului Matei Vișniec 2023 https://www.facebook.com/profile.php?id=100091908952095

#ZileleTeatruluiMateiVisniec2023
#ZTMV2023
#ProiectCulturalFinantatdeMinisterulCulturii


Teatrul Matei Vișniec Suceava

Teatrul Matei Vișniec Suceava