Teatrul Municipal "Matei Vișniec" Suceava

Evenimente

Too Good Not To Show It / Turneu Online

Too Good Not To Show It / Turneu Online

Asociația Developing Art organizează în toamna anului 2020 un turneu dedicat dansului contemporan, reconfigurat pentru mediul online.

În parteneriat cu Teatrul Municipal Matei Vișniec Suceava vom prezenta, în zilele de 19 și 20 octombrie un performance live, one on one pe ZOOM, iar în zilele de 13, 14, 15 noiembrie două spectacole online și un atelier de dans contemporan, live pe ZOOM.

Pentru vizualizarea spectacolelor online, pentru înscrierea la atelierul de dans contemporan și pentru a va rezerva locurile la performance-ul one on one gasiti detalii aici: https://eventbook.ro/program/too-good-not-to-show-it

Programul turneului online Too Good Not To Show It este următorul:

Luni, 19 octombrie, ora 18.00 și 19.00
Marti, 20 octombrie, ora 20.00
Performance one on one/ on Zoom
Nu o lua personal
Concept și interpretare: Irina Marinescu
Scenografie: Alexandra Panaite
Visuals: EZA - Alina Ușurelu
Muzica: Alexandros Raptis
Sound design & interaction design: Ștefan Damian
Producție: Laura Trocan
Design grafic: Cristina Benescu
Un proiect produs de Asociația Developing Art
Co-finanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional

Zilnic trecem printr-o serie de emoții, mai mult sau mai puțin nuanțate - bucurie, frică, tristețe, mânie, surpriză, dezgust - stări ale corpului, așa cum le percepem mental. Dar ce facem cu ele, într-o lume în care suntem îndemnați să despărțim rațiunea de afect? Cât de mult ne negăm emoțiile în încercarea de a păstra echilibrul în situații stresante, într-un mediu tehnologizat, în continuă și rapidă schimbare? Ce ecou au în corpul nostru experiențele de zi cu zi, ce alegem să păstrăm din ceea ce trăim, ce ignorăm și ce exprimăm?

„Nu o lua personal” este un o invitație într-un spațiu în care emoția devine mișcare, sunet, culoare. Separat și împreună, propunerile celor cinci artiști care colaborează în proiect, antrenează imaginația și corpul într-o experiență imersivă care își propune să ofere perspective despre somatizare. Fiecare propunere are o consecință imediată, dar nu o lua personal.

Prezentat într-o primă variantă work in progress în cadrul unei rezidențe artistice oferite de Fundația Gabriela Tudor în parteneriat cu Centrul de Cultură „George Apostu” Bacău, în luna mai 2019, “Nu o lua personal” a avut premiera la Centrul Național al Dansului București și a fost prezentat ulterior la Muzeul Național de Artă Contemporană.

13 noiembrie, ora 20.00
37 minutes of make believe
Coregraf şi interpret: Andreea Novac
Spectacol creat în cadrul proiectului Fondul Colectiv de Creație realizat de Asociația Colectiv A Cluj Napoca în parteneriat cu Centrul Național al Dansului București
Co-finanțat AFCN

37 minutes of make believe se foloseşte de cuvânt şi mişcare pentru a crea premisele unei întâlniri între imaginaţia performerului şi cea a publicului. Piesa propune un interplay între cuvânt şi interpretare, între mişcare şi materializare, între ceea ce este şi ceea ce ar putea fi. Ceea ce rezultă este un spectacol în strânsă legatură cu dorinţa fiecăruia de percepe, a-şi aminti şi imagina.

A fost prezentat în cadrul Temps d'Images Cluj Napoca, Sezonul Francez la Centrul Naţional al Dansului Bucureşti, Festivalul Like CNDB, stagiunea CNDB, Re-GENERATOR. Micro-festival de arte performative, ediția pilot şi la Teatru FIX Iaşi, Teatrul German de Stat Timișoara.

14 noiembrie, ora 12.00
Corpul surprinzător/ Atelier de dans contemporan online
Condus de Andreea Novac

Atelierul de dans contemporan se adresează tuturor persoanelor interesate să se exprime prin mișcare și dans, indiferent de pregătirea anterioară. Pentru început ne vom concentra pe înțelegerea mecanismelor de funcționare a corpului și vom explora noțiuni precum timp, spațiu, energie, dinamică, nivele, formă, intensitate. Vom porni apoi din plăcerea de a ne mișca și ne vom antrena emoția, imaginația și creativitatea într-o serie de exerciții – în grup sau individuale – în care atenția ni se va îndrepta spre a căuta, înțelege și dezvolta propriul mod de a dansa. Atelierul este o întâlnire între idei, corpuri și mișcare, rafinate prin mijloacele sensibilității și expresivității personale.

Atelierul are loc sâmbătă, 14 noiembrie, începând cu ora 12.00, pe ZOOM. Durata 2 ore. Participarea se face prin achitarea taxei de participare de 25 ron (bilete eventbook). După înscriere, participanții vor primi un mail care va conține invitația ZOOM, cu o oră înainte de începerea atelierului. Rezervările se fac până la ora 11.00, în ziua atelierului. Toate rezervările făcute după această oră nu vor mai fi luate în considerare, iar taxa nu se rambursează.

15 noiembrie, ora 20.00
A truth, a lie and a list of possibilities
Concept: Andreea Novac
Coregrafie şi interpretare: Andreea Belu, Cristina Lilienfeld, Andreea Novac
Sound Design: Florin Ciocan
Light Design: Alexandros Raptis
Costume: Sabina Suru
O producție Developing Art
Co-finanțat AFCN

A truth, a lie and a list of possibilities face parte din trilogia Beauty – Disgust - Utopia şi este spectacolul cu care coregrafa Andreea Novac încearcă să îşi clarifice atitudinea faţă de controversata tema a frumuseţii. Intrebarea pe care o adresează spectacolul se leaga mai ales de felul în care este produsă şi folosită frumuseţea, înţeleasă aici ca experienţă de comunicare, dezgolită de promisiuni estetice, o experienţă care se întâmplă spontan, continuu şi care, cel puţin teoretic, produce o alterare (temporară sau permanentă) a subiectului şi obiectului.

A truth, a lie and a list of possibilities îşi propune să creeze un spaţiu al reflecţiei şi reconsiderării, să deschidă apetitul pentru nuanţe, să ofere diferite grade ale unei proprietăţi instabile.

“Nu tratez frumusețea ca pe un obiect sau ca pe o calitate estetică, ci mai degrabă o înțeleg ca pe o interacțiune particulară între spectator și performer, ce implică un transfer de putere; o experiență transformatoare, mereu instabilă, subjugantă și eliberatoare în același timp.” Andreea Novac

Spectacolul a fost prezentat la Centrul Naţional al Dansului Bucureşti, Fabrica de Pensule Cluj Napoca, Teatrul FIX Iaşi și Visssual Brașov.

Too Good Not To Show It este produs de Asociația Developing Art
Co-finanțat AFCN
Parteneri: Centrul Cultural Reduta Brașov, Teatrul Municipal Matei Vișniec Suceava, Teatrul Andrei Mureșanu Sfântu Gheorghe
Parteneri media: Modernism.ro, Feeder.ro, Gala Societății Civile

Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.

Luni, 19 octombrie 2020 la 18:00 UTC+03 - 18:30 UTC+03

Organizat de Developing Art - D’art şi Teatrul Municipal „Matei Vișniec" Suceava

Eveniment online

Bilete: eventbook.ro/program/too-good-not-to-show-it


Teatrul Matei Vișniec Suceava

Teatrul Matei Vișniec Suceava