• Acasă
  • Evenimente
  • „Simboluri sacre ale Bucovinei”, expoziție de pictură a artistului Roman Dimitrie

Evenimente

„Simboluri sacre ale Bucovinei”, expoziție de pictură a artistului Roman Dimitrie

„Simboluri sacre ale Bucovinei”, expoziție de pictură a artistului Roman Dimitrie

Teatrul Municipal "Matei Vișniec" Suceava în parteneriat cu Direcția Județeană pentru Cultură Suceava, Uniunea Artiștilor plastici din România - Filiala Suceava, Consiliul Județean Suceava și Centrul Cultural Bucovina, va organiza vineri, 7 aprilie 2023, de la ora 13:00, în spațiul expozițional situat la etajul al 3-lea al teatrului, evenimentul „Simboluri sacre ale Bucovinei”, expoziție de pictură a artistului Roman Dimitrie.

Publicul iubitor de artă și frumos va avea ocazia să descopere pictura artistului Dimitrie Roman care folosește tradiția, miturile și moștenirea spirituală pentru a evoca personalitatea înaintașilor neamului românesc, adevărate simboluri ale Bucovinei.

Dimitrie Roman este absolvent al Facultății de Arte Plastice din Iași și al Institutului de Arte Plastice „N. Grigorescu” din București.

Dimitrie Roman are la activ expoziții personale, dar și participări la expoziții de grup, numeroase aprecieri și diplome obținute împreună cu elevii domniei sale în urma participării la olimpiadele și concursurile din perioada când acesta a fost profesor al Școlii cu clasele I-VIII nr.5 „Bogdan Vodă” din Rădăuți și director al Școlii „Dimitrie Cantemir” Rădăuți și Școala din Dornești.

Expoziția va fi prezentată de criticul de artă Delia-Ioana Leizeriuc, consilier al Direcției Județene pentru Cultură Suceava, și de Gabriela Teișanu, consultant artistic la Centrul Cultural Bucovina.

Evenimentul este organizat cu ocazia sărbătorilor pascale, expoziția putând fi vizitată până la finalul lunii aprilie.


Teatrul Matei Vișniec Suceava

Teatrul Matei Vișniec Suceava