Evenimente

Săptămâna „Școala altfel”

Ne bucurăm nespus atunci când suntem asaltați cu propuneri de parteneriat pentru activități din săptămâna  „Școala altfel”.

Pe 26 octombrie ne-au trecut pragul peste 60 de copii, de la Școala gimnazială nr. 3 Suceava și Școala gimnazială nr. 4 Suceava, care au vrut să experimenteze cum se naște cel mai scurt spectacol de teatru. Nu au lipsit nici sesiunile de întrebări și răspunsuri, întrebări care au creat emoție și hohote de râs, semn că buna dispoziție a fost la ea acasă.

Și pentru ca bucuria copiilor să fie completă am organizat 2 tururi ghidate care au început din foaierul teatrului, după care am vizitat spațiul expozițional, unde copiii au putut admira lucrările unor cunoscuți artiști plastici, am continuat cu biblioteca, iar ultima oprire a fost chiar pe scenă, acolo unde micii actori în devenire au dat viață personajelor inventate ad-hoc.

Felicitări tuturor copiilor care ne-au trecut pragul! Felicitări și mulțumiri tuturor dascălilor și părinților care au îndrumat acești copii să vină la teatru și să descopere întregul traseu care trasformă un text într-un spectacol!

Pe 26 octombrie am continuat și astăzi seria activităților din săptămâna  „Școala altfel” cu o clasă de copii de la Școala Generală nr. 8, Suceava. De data aceasta am început cu turul ghidat al teatrului unde am poposit pentru prima dată în spațiul expozițional, iar copiii au avut ocazia să admire lucrările unor cunoscuți artiști plastici, să-și aleagă un tablou preferat după care să-și argumenteze alegerea. Am constatat cu bucurie că, deși văzuseră acele tablouri pentru prima dată, au creat adevărate povești prin care să explice de ce le place o anumită lucrare.

Bravo, copii! Sunteți adevărați critici de artă în devenire.

Aventura noastră a continuat cu biblioteca și evident că ultima oprire a fost chiar pe scenă, acolo unde copiii și-au dat frâu liber imaginației și au construit povești cu pirați, s-au descoperit pe ei și la final s-au aplaudat pe rând atunci când au defilat pe covorul roșu imaginar, amenajat special pentru ei. 

 Felicitări tuturor copiilor care au fost alături de noi! Felicitări și mulțumiri dascălilor și părinților care au îndrumat acești copii să vină la teatru și să le insufle dragostea pentru frumos și artă!

Vă mulțumim pentru vizită și vă mai așteptăm!


Teatrul Matei Vișniec Suceava

Teatrul Matei Vișniec Suceava