Teatrul Municipal "Matei Vișniec" Suceava

  • Acasă
  • Evenimente
  • Proștii sub clar de lună - spectacolul care deschide primul turneu internațional al TMMVS

Evenimente

Proștii sub clar de lună - spectacolul care deschide primul turneu internațional al TMMVS

Zi importantă pentru Teatrul Municipal Matei Vișniec Suceava! Marți, 4 septembrie 2018, se joacă la Paris. Este primul turneu internațional și o onoare pentru Teatrul Municipal „Matei Vișniec” Suceava să celebreze Ziua Limbii Române în capitala Franței, la invitația Institutului Cultural Român. 
Proștii sub clar de lună, de Teodor Mazilu, regia Anca Bradu, este primul spectacol (din trei) găzduit de Palatul Behague, reședința Ambasadorului României în Republica Franceză. Evenimentul se va bucura de prezența dramaturgului Matei Vișniec, al cărui nume îl poartă teatrul sucevean și care trăiește la Paris.

 

Spectacolul Proștii sub clar de lună este construit pe povestea melodramatică cu iz parodic, ori pseudo-tragică a „proștilor" amorezi Gogu - Clementina, respectiv Emilian – Ortansa. Intriga se desfășoară într-un ritm dramatic alert și constă în desfacerea a două cupluri construite parcă în oglindă : „șmecherul" Gogu o părăsește pe „cinstita" Clementina, „femeia plângăreață”, iar, pe de altă parte, „femeia satanică" Ortansa îl părăsește la rându-i pe „onestul și incoruptibilul” controlor financiar Emilian. Până la urmă ,,Proștii sub clar de lună” este o poveste despre dragoste. Motivația de care au toți nevoie este, paradoxal, frica de acest control financiar, pentru a-și da seama că singura lor șansă este iubirea.

Anca Bradu ne vorbește cu entuziasm despre spectacolul pe care îl montează la Teatrul Municipal Matei Vișniec din Suceava: ,,Proștii sub clar de lună, debutul lui Teodor Mazilu în teatru, reprezintă totodată și capodopera sa. Astfel încă de la prima apariție autorul se înscria în patrimoniul comediei românești pe filiera ce traversează opera lui Caragiale și Ionesco.”

Distribuție: 
Ortansa - Clara Popadiuc
Clementina - Delu Lucaci
Emilian - Răzvan Bănuț
Gogu – Cătălin Mîndru
Vasilica - Diana Lazăr 
Mama Ortansei – Bogdan Amurăriței
Tatăl Ortansei – Constantin Tache Florescu 


Teatrul Matei Vișniec Suceava

Teatrul Matei Vișniec Suceava