Teatrul Municipal "Matei Vișniec" Suceava

  • Acasă
  • Evenimente
  • Mincinosul de Carlo Goldoni - .Dragoste, poezie, dramă toate,într-o piesă!

Evenimente

Mincinosul de Carlo Goldoni - .Dragoste, poezie, dramă toate,într-o piesă!

Luni, la Casa de Cultură a Sindicatelor a avut loc spectacolul Mincinosul - de Carlo Goldoni, în regia lui Vasile Nedelcu, spectacol invitat de la Teatrul Național „Sică Alexandrescu” Brașov.

„Piesa lui Goldoni este o capodoperă a genului: scene de antologie, intrigă condusă cu abilitate, comic,debordant…..Dragoste, poezie, dramă toate,într-o piesă!

Cât de actuală este ea? Lelio (personajul principal) spune: <Nici cel mai mare gazetar din Europa n-ar fi putut să născocească o poveste atât de bine ticluită.> Au trecut aproape trei sute de ani de la scrierea acestei piese și parcă tot acolo suntem: minciunile sunt numite în piesă flori de spirit. Noi le numim fake news.

Avem dreptul să-l facem pe cel de lângă noi să sufere doar în numele interesului personal? Cât de nocivă e minciuna? Câtă comedie și dramă poate naște ea? Sunt întrebări pe care noi vrem doar să le punem iar fiecare își va da răspunsul lui. Carnavalul vieții învârte de mii de ani aceeași strâmbă roată.” (Vasile Nedelcu, regizor)


Teatrul Matei Vișniec Suceava

Teatrul Matei Vișniec Suceava