• Acasă
  • Evenimente
  • Evenimentul Spectacolul Cuvintelor - Îmbrațișarea Poeziei cu Teatrul, dedicat Zilei Culturii Naționale - ziua a 2-a

Evenimente

Evenimentul Spectacolul Cuvintelor - Îmbrațișarea Poeziei cu Teatrul, dedicat Zilei Culturii Naționale - ziua a 2-a

După prima zi a evenimentului Spectacolul Cuvintelor – Îmbrățișarea Poeziei cu Teatrul credeam că nimic nu ne mai poate surprinde în materie de audiență a unei conferințe.

Asta credeam până azi când sala teatrului, cea de 300 de locuri, s-a dovedit neîncăpătoare. Nu mică ne-a fost mirarea când au început să curgă în valuri clase întregi de elevi și liceeni, unii însoțiți de profesori, alții veniți singuri, însă toți animați de emoția comună de a-l întâlni pe poetul și dramaturgul Matéi Visniec.

Și pentru ca ziua să se încheie în aceeași notă de maximă bucurie, la finalul evenimentului zeci de elevi au rămas pentru a primi un autograf sau pentru a-i solicita lui Matei Vișniec sfaturi despre cum pot să-i calce pe urme.

Am tras puțin cu urechea și vă putem împărtăși unul din multele sfaturi despre cum poți avea succes: „În fiecare zi să faci ceva pentru visul tău. Nu contează cât de mult sau puțin, dar să nu lași nici o zi să treacă fără să lucrezi pentru visul tău. Să scrii o pagină dintr-un viitor roman, să scrii o strofă sau să citești una și tot așa raportat la visul fiecăruia”.

Felicitări și mulțumiri elevilor, liceenilor, dascălilor, precum și tuturor participanților care ne-au trecut azi pragul! Ne-ați copleșit cu prezența voastră și vă suntem recunoscători!

Evenimentul Spectacolul Cuvintelor – Îmbrățișarea Poeziei cu Teatrul continuă și mâine. Vă așteptăm să ne fiți alături!

Proiectul „Spectacolul Cuvintelor – Îmbrățișarea Poeziei cu Teatrul” este organizat de Teatrul Municipal „Matei Vișniec” Suceava, desfășurat cu ocazia Zilei Culturii Naționale și finanțat de Ministerul Culturii.

Foto credit: Amedeia Vitega


Teatrul Matei Vișniec Suceava

Teatrul Matei Vișniec Suceava