Repertory

curând aici va fi pustiu

Distribuție
Director Daniel Chirilă
Text Daniel Chirilă
Scenography Andreea-Diana Nistor
Instalatie video Andrei Cozlac
Andrei Botnaru
Light design Cristian Niculescu
Univers sonor Ovidiu Cosovanu
Technical director Cătălin Rodenciuc
Afiș Tiberiu Enache
Documentare Ruxandra Pătrașcu Maian

Actors Clara Popadiuc
Delu Lucaci
Cristina Florea
Diana Lazăr
Cătălin Ștefan Mîndru
Alexandru Marin
Bogdan Amurăriței
Cosmin Panaite
Răzvan Bănuț
Horia Andrei Butnaru
Schedule
There is no schedule for this play !

Spectacolul „curând aici va fi pustiu”, este un concept al regizorului Daniel Chirilă, unul dintre cei mai dinamici artiști din România. Actor, regizor și dramaturg, Daniel Chirilă este fondator și coordonator al Platformei Culturale Frilensăr, care s-a evidențiat în mediul cultural ca unul dintre cei mai importanți producători teatrali.

Daniel Chirilă, despre spectacolul „curând aici va fi pustiu”:

„România postcomunistă a fost una a plecării, una din care câteva milioane de oameni au plecat pentru o viață mai bună, ceea ce a condus inevitabil la modificări esențiale în cadrul societății noastre, atât la nivel macro, cât și în interiorul familiilor, în tot ceea ce înseamnă relații culturale sau socio-personale. Migrația a devenit treptat un subiect obișnuit, fie că vorbim de mass-media clasică, fie că vorbim despre social media, am ajuns să ne raportăm dual la societatea noastră, cea de aici și cea de acolo. Cea de aici, îmbătrânită și obosită, prinsă în permanență în lupta pentru supraviețuire și schimbare, cea de acolo critică, fără răbdare și obișnuită cu decența nivelului de trai. Trăim într-o societate plină de rupturi care au efecte din cele mai grave în primul rând asupra celor tineri, celor rămași, asupra copiilor ai căror părinți sunt plecați. Rupturi legate de nivelul de trai, rupturi ale sistemului educațional, rupturi culturale, rupturi de ordin psihic, rupturi emoționale. Însă toate acestea sunt naturale și firești, e istorie recentă on-going. “Curând aici va fi pustiu” e un poem documentar despre toate aceste rupturi care frământă zi de zi societatea actuală.”

Fragment din textul „curând aici va fi pustiu”:

“Să zbori asemenea unui cocostârc bleg în căutare de căldură, nu pentru tine, nu pentru sinea sinelui tău, ci pentru protecție, pentru speranță... Istoria lumii e plină de plecări, dar istoria mea, istoria celei care s-a născut și a trăit între niște limite extrem de bine trasate, extrem de bine delimitate, limite care te strâng cu toată forța din momentul în care te-ai născut până când te-arunci cu picioarele înaintea porții, istoria mea n-a suferit nicio plecare adevărată. Istoria mea nu s-a desprins de istoria care mi-a fost îngăduită, iar acum e prima dată când simt că pot să mă împotrivesc.”

Absolvent al Universității de Arte „George Enescu” Iași, secția Arta Actorului, promoția 2012, Daniel Chirilă este cel care semnează textul, regia și scenografia spectacolelor trupei Frilensăr din 2013 până în prezent: Frilensăr (2013), Lorenzo± (Gala Hop 2016), Mălăieș în călcăieș (Green Hours 2016), Mioritza (Green Hours, 2016), Înaintea erei noastre (Green Hours, 2017), Consum excesiv (Teatrul Tineretului Piatra Neamț 2018).

Daniel Chirilă semnează dramaturgia spectacolului Ludibrium, alături de Andrea Gavriliu, regizor al acestui spectacol montat la Teatrul Tineretului Piatra Neamț. De asemenea, a semnat textele spectacolelor Apa vie, regie Ștefan Lupu (Teatrul Mic  București, 2017), Zaraza, regie Răzvan Mazilu (Teatrul Toma Caragiu Ploiești, 2018) și Ziua recunoștinței, regie Horia Suru (Teatrul Toma Caragiu Ploiești, 2019). Din anul 2018 este coordonatorul centrului de scriere dramatică  DramAnima, susținut de Teatrul Țăndărică București.

Daniel Chirilă a participat cu spectacolele sale la  peste 30 de festivaluri din țară și străinătate, unde a obținut mai multe premii: Premiul pentru cel mai bun spectacol acordat de juriul liceenilor la Festivalul de Teatru Piatra Neamț 2018 cu spectacolul Înaintea erei noastre, Premiul pentru cel mai bun spectacol Gala Hop 2016 cu spectacolul ±Lorenzo, Premiul pentru dramaturgie la Maratonul teatrului independent  2014, Premiul Carpato – danubiano-pontic la FNTI 2014 cu Mălăieș în Călcăieș și Premiul pentru cel mai bun One-man show la Avanscena Onești  2015 cu spectacolul Câinele.

Regia artistică: Daniel Chirilă
Autor: Daniel Chirilă
Scenografie: Andreea-Diana Nistor
Instalație video: Andrei Cozlac / Andrei Botnaru
Light design: Cristian Niculescu
Univers sonor: Ovidiu Cosovanu
Documentare: Ruxandra Pătrașcu Maian
Afiș: Tiberiu Enache

Echipa de producție:

Regia artistică: Daniel Chirilă

Autor: Daniel Chirilă

Scenografie: Andreea-Diana Nistor

Instalație video: Andrei Cozlac și Andrei Botnaru

Light design: Cristian Niculescu

Univers sonor: Ovidiu Cosovanu

Documentare: Ruxandra Pătrașcu Maian

Afiș: Tiberiu Enache

 

Distribuție:

Clara Popadiuc - Agatha

Delu Lucaci - Mama

Cristina Florea - Necunoscuta

Diana Lazăr - Jurnalista

Cătălin Ștefan Mîndru - Tatăl vitreg

Alexandru Marin - Bunicul

Bogdan Amurăriței - Iubitul

Cosmin Panaite - El profesor

Răzvan Bănuț - Preotul

Horia Butnaru - Capital

Durata spectacol: 2h15min.

Limita de vârstă: 12+

Spectacol produs în Stagiunea 2019 - 2020. Data premierei online: 31 ianuarie 2020.                           

Relații și rezervări, la telefon: 0759 048 677 / email: bilete@teatrulmateivisniec.ro.
Eliberări bilete: Luni-Vineri între 13:00-16:00
Vânzări bilete online: www.blt.ro

Vă așteptăm, cu drag, la teatru!

Matei Vişniec Theatre

Matei Vişniec Theatre