Municipal Theatre "Matei Vișniec" Suceava

About

Matei Vişniec Theatre

Str. Dragoș Vodă nr. 1
720184 Suceava

Tel: 0330 803 995

Email:

Luni-Vineri, între orele 08.00 şi 16.00.

  • 25 lei - Premieră - spectacole producții proprii
  • 20 lei - Preț spectacole producții proprii
  • 10 lei - Preţ redus pentru elevi, studenţi și pensionari - spectacole producții proprii
  • 50 lei sau 30 lei - Preț spectacole invitate (în funcție de spectacol)
  • 90 lei - Preț abonament pentru 6 spectacole proprii, exceptând premierele. Abonamentul este valabil per stagiune.
  • Facilități de grup, în funcție de numărul de persoane:

- grup de 10 persoane: 9 bilete plătite + 1 bilet gratis (valabil doar la biletele de 20 lei, exclus premierele sau biletele deja reduse pentru elevi /studenți/ pensionari).

- grup de 20 persoane: 17 bilete plătite + 3 bilete gratis (valabil doar la biletele de 20 lei, exclus premierele sau biletele deja reduse pentru elevi/ studenți/ pensionari).

- grup de 100 persoane: reducere 50% ( valabil doar la biletele de 20 lei, exclus premierele sau biletele deja reduse pentru elevi/ studenți/ pensionari).

  • Potrivit Regulamentului oficial de participare la spectacole și evenimente, Teatrul „Matei Vișniec” pune la dispoziţie locuri pentru adulţii și copiii cu handicap grav şi accentuat, precum și pentru însoțitorii lor. Intrarea acestora se face gratuit, în urma unor rezervări în prealabil la telefonul 0759048677. Adultul cu handicap mediu şi uşor beneficiază de bilete de intrare în aceleaşi condiţii ca elevii, studenţii şi pensionarii, în limita locurilor disponibile. Biletele se oferă doar pe baza unei rezervări în prealabil, rezervare valabilă timp de 48 ore din momentul înregistrării ei.

TEATRUL MUNICIPAL „MATEI VIȘNIEC” SUCEAVA

Teatrul Municipal „Matei Vișniec” Suceava este una dintre cele mai tinere instituții teatrale de stat din România. Înființat în 2016, teatrul sucevean reprezintă împlinirea unei vechi nevoi a comunității, devenită stringentă de-a lungul anilor -  aceea de a consuma teatru. Teatrul Municipal „Matei Vișniec” Suceava (TMMVS) este un teatru de repertoriu, cu personalitate juridică proprie, sub autoritatea administrativă a Consiliului Local Suceava.

Teatrul Municipal „Matei Vișniec” Suceava poartă numele unui important dramaturg - scriitorul și jurnalistul francez de origine română  Matei Vişniec. Născut la Rădăuți, în Bucovina, Matei Vişniec este una dintre vocile cele mai subtile și consistente pe care le auzim astăzi în Europa, dar şi cel mai jucat dramaturg român pe scenele lumii.  

Teatrul Municipal „Matei Vișniec” este o instituție publică de spectacole de importanță regională și națională, gazdă a manifestărilor culturale și partener al altor instituții publice sau independente de cultură și artă. Teatrul sucevean realizează spectacole de teatru profesionist, pentru toate categoriile de spectatori, colaborează și realizează proiecte comune cu artiști și instituții din tară și din străinătate, participă la turnee, festivaluri și alte manifestări culturale.

Așa cum apreciază lumea teatrului românesc și criticii de specialitate, deși este la început de drum, TMMVS este un teatru cu mult potențial. Și-a câștigat în scurt timp o foarte bună vizibilitate în lumea teatrală la nivel național și internațional, prin nume importante ale regiei românești care au montat aici spectacole de calitate.  

Un atu al teatrului din Suceava este evenimentul teatral internațional Zilele Matei Vișniec, desfășurat vreme de patru ani în mai multe județe din nordul țării, cu un puternic impact la public, cu mii de participanți, care a așezat Suceava și Bucovina pe harta artei dramatice. Evenimentul s-a transformat, începând cu 2017, în Zilele Teatrului Matei Vișniec și s-a bucurat încă de la început de patronajul Ministerului Culturii, promovând  arta interpretativă contemporană și oferind publicului timp de o săptămână un program intens de spectacole diverse, pentru toate categoriile de public.

Potrivit rațiunii de înființare ca instituție, Teatrul Municipal „Matei Vișniec” Suceava promovează prin mijloacele specifice artei spectacolului, valorile românești și universale și le dezvoltă. Nu în ultimul rând, TMMVS își elaborează repertoriul având în vedere cerințele și necesitățile spectatorilor, selecționează, promovează  și perfecționează artiștii în cadrul teatrului, deschide noi perspective în vederea înțelegerii interpretărilor valorilor clasice, moderne și contemporane, românești și universale.  

 

Matei Vişniec Theatre

Matei Vişniec Theatre